171007_christina_elm_640

PROFIL CHRISTINA ELM

Sävehof vs Boden idag 17:00 i Partille Arena

Christina Elm

Ålder: 22 år.

Position i Sävehof: Målvakt i A-laget.

 

Sävehofs danska målvakt upplever precis som alla andra i laget att starten av SHE varit upp och ner. Förlusten mot Heid grämer henne en del.

– Det var ingen bra match, och det är klart att vi nu vill visa både för oss själva, andra i laget och alla runt omkring att vi kan göra bättre ifrån oss, säger hon.

Christina Elm kom till Sävehof från Köpenhamn Handboll i somras, samma klubb som Johanna Bundsen flyttade till. Hon har ett tvåårskontrakt med Sävehof, och har snabbt hittat rätt i klubben och på svensk mark.

– Det är jättekul med Sävehof. Sedan har inte allt fungerat som man vill i spelet, men det är nytt och för mig handlar det ju om att få samspelet mellan försvar och målvakt att fungera. Det tar tid och det måste vi acceptera även om vi vill att allt ska fungera från början. Men det går i rät riktning, tycker Christina.

Hon beskrivs som en stor, stark och explosiv målvakt. ”Typiskt dansk som målvakt”, har Sävehofs målvaktstränare Fikret Handan beskrivit.

Christina Elm ser fram emot matchen mot Boden, och vi tester förstår om hon har några kunskaper om motståndet.

– Jag vet att laget kommer långt ifrån Göteborg, att de fått en ny tränare och har många spelare från andra nationer. Jag har kollat lite på dem, och tycker att det ser ut som ett fysiskt lag som gillar fart och fight. Vi ska vara förberedda för att stå emot det, hälsar hon.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..