Pressrelease IK Sävehof

IK Sävehofs nya tränarekonstellation för herrlaget inför kommande tre säsonger är nu klar. Huvudtränare blir Mikael Franzén, idag tränare hos Allsvenska serieledarna HK Aranäs och assisterande tränare Henrik Signell, idag juniortränare i Sävehof och instruktör på Porthälla Handbollsgymnasium. Med dessa båda ambitiösa och målinriktade herrar ser vi oss ha framtidens tränare som med klubbens mål ska lyfta laget till en idrottsvärld som förknippas med professionalism. 

Mikael Franzén har under de senaste sex säsongerna tränat Aranäs (fyra säsonger ihop med Jerry Hallbäck). Mikael har tagit Aranäs från division 2, via division 1 till Allsvenskan. Vi ser med spänning fram emot att få ta del av Mikaels handbollskunskaper och detta var vårt förstaval i rekryteringen av ny tränare. Mikael har mycket goda ledaregenskaper och från sin storhetstid i Redbergslids IK också en stor erfarenhet från elitserien och med många års eget spel i Champions League och Europa Cuper. Att Mikael är en härlig föreningsmänniska och har gått den långa vägen i sin tränarkarriär ser Sävehof bara som positivt.

Vi har även kontrakterat Henrik Signell som assisterande tränare och för juniorelittruppen. Henrik har varit ungdomstränare under flera år i klubben och har elitbakgrund som spelare i Sävehof och Alingsås HK. I Henriks arbetsuppgifter ingår att utveckla våra interna utbildningspaket, utveckla elitgrupperna och vara huvudinstruktör för vissa ungdomslag. I och med detta breddar vi vår elitorganisation.

”För vår del är detta självklart ett stort avbräck, men samtidigt ser vi till Mikaels personliga utveckling och i det avseendet är detta en självklar utmaning för honom. Aranäs önskar Mikael all lycka och är övertygade om att han kommer få en lång och händelserik tränarkarriär”, säger Åke Demen, ordförande i HK Aranäs.

Text: Jerry Hallbäck
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..