Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Hallby

PREMIÄRVINST BORTA MOT HALLBY

IK Sävehof inledde säsongen 2020–21 med att besegra IF Hallby HK på bortaplan med 29–26. Det var oavgjort i halvtid och det avgörande rycket kom med ungefär en kvart kvar att spela.

Att det var två spelsugna lag som tog plats i Idrottshuset i Jönköping stod tidigt klart. Inte minst personifierades det av Sävehofs lagkapten, Jonathan Edvardsson, som inte ens behövde 60 sekunder för att sätta bollen i mål vid två tillfällen. Mellan ”Jontes” två fullträffar hann även hemmalaget med att hitta rätt, så det var full fart framåt från bägge lag i matchinledningen.

Tidigt skapade sig gulsvart en lucka på två-tre bollar ner till Hallby. Nyförvärven Henrik Tilsted och Rune Schröder tog båda plats i målprotokollet redan under matchens första tio minuter. Den förstnämnde skulle i slutändan bli matchens bästa målskytt med sammanlagt åtta bollar i nät.

Med knappt tjugo minuter spelade lyckades Hallby minska avståndet och komma ikapp. Hemmalaget skulle även gå upp i en knapp ledning och därefter växlade lagen mål med varandra. Halvleken slutade lika med 16–16 på resultattavlan.

Matchens andra halva inleddes på ett liknande sätt som den första slutade. Tempot var lägre än i matchinledningen och lagen fortsatte att spela jämnt med varandra. Med knappa kvarten kvar av tillställningen gjorde Tilsted 22–21 till Sävehof och där kom rycket som visade sig bli matchavgörande. Hans landsman, Schröder, skickade sedan skoningslöst in 23–21 i krysset och Gzim Salihi kunde kort senare göra 24–21. Bakåt manade Simon Möller på sina utespelare och rent spelmässigt storspelade han när flertalet avslutsförsök från hemmalaget avvärjdes.

29–26 blev slutresultatet och Sävehof tog således med sig två sköna poäng hem från premiären. På torsdag spelas nästa match, då kommer Ystads IF till Partille Arena för säsongens första hemmamatch för gulsvart.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..