PREMIÄRSEGER MOT GUIF

På fredagskvällen inleddes Handbollsligan för IK Sävehofs del. Det var en premiär av den bästa sorten – två poäng in på kontot efter seger 27–22.
– Fantastiskt skönt, konstaterade tränare Kristian Berndtsson efteråt.

Det dröjde inte ens två minuter innan Agust Eli Björgvinsson fick visa upp sin premiärform i skarpt läge. En räddad straff direkt i matchinledningen gav en bra start på matchen och framåt var det sedan Gzim Salihi som ordnade matchens och således även säsongens första gulsvarta mål.

Annars hade målskyttet svårt att komma igång. Jonathan Edvardsson och Sebastian Karlsson såg till att GUIF inte lyckades sticka iväg särskilt långt när duon ordnade 2–3 och sedan 3–3.
– Det var lite nerver i början och vi lyckades väl inte riktigt med vår spelplan fullt ut. GUIF försökte dra ner mycket på tempot, vilket påverkade oss och vi blev lite hetsiga och försökte avgöra fort istället för att spela ut, sade Kristian Berndtsson om starten.

Nyförvärvet på vänsterkanten, Stefan Sunajko, var spelaren som såg till Sävehof kunde återta ledningen. Han stal bollen när motståndarna försökte etablera spel och med lite hjälp av lagkamraterna fick han själv sätta dit bollen med full kraft.

Därefter kunde Sävehof bygga ett försprång. Fyra bollars övertag var välkommet, men avslutningen på halvleken tillhörde gästerna från Eskilstuna. De lyckades göra fyra raka mål och såg därmed till att ställningen efter halva matchen var 11–11.
– Vi körde ganska hårt på vissa spelare i dag och kanske borde vi ha bytt några i just det läget av matchen. Vi drar lärdom av det. Det är en säsong med extremt mycket matcher vilket innebär att vi kommer behöva gå runt på fler spelare, resonerade tränaren.

I inledningen på andra kopplades återigen ett grepp och denna gång blev det bara starkare och starkare. Kapten Edvardsson prickade på ett spektakulärt sätt in 21–16 med knappa kvarten kvar att spela och dittills hade ledningen aldrig varit så stor. Läget inför avslutningen var således positiv och med behärskat spel skrevs segersiffrorna slutligen till 27–22.
– Vi vann och det är det viktiga! Vi känner oss ganska trygga i vårt spel, så det är bara att fortsätta på det. Det var en premiärmatch och den ville vi vinna till vilket pris som helst.