Premiären börjar närma sig

Efter en lång och bra försäsong så är vi nu redo att spela riktiga tävlingsmatcher. Fokus på försäsongen har varit försvar och uppspel och under slutfasen av den samma så har vi gått över mer och mer till anfallsspel. Totalt sett så har matcherna under försäsongen sett bra ut och vi har fått några riktiga fullträffar och någon match där vi kanske inte har kommit upp i den nivå som vi vill prestera. Men känslan är att vi har förberett oss bra och imorgon mot Guif så får vi ett första riktigt bevis på hur vi står oss.

Vi börjar med en riktig ”knockout” match som måste rankas som en av de tuffaste bortamatcherna under säsongen. Röda havet kommer skapa stämningen och vi räknar med en mycket tuff match. Godtemplarna har kaxat till sig rejält i förhandssnacket vilket jag tycker är bra. Det behövs fler lag som vill vinna och inte hymlar med det. Guif handlar mycket om en trio spelare i Mattias Zachrisson, Mathias Tholin och Robin Andersson. De båda ”Matt(h)iasarna” är blixtsnabba irrationella kantspelare som vi får se upp med. Robin är en mycket duktig genombrottspelare som är på gränsen till A-landslaget och har han den utvecklingen som förra året så kanske vi ser honom i vårt hemma VM. Guifspelet har byggts upp några år nu av Kristján Andrésson och Jan Ekman. Är det dags att de går hela vägen i år? Jag tror definitivt att de blir en av utmanarna framåt våren…

Men nu till oss och läget i truppen… Frågetecknen under sommarens uppbyggnad har varit Johan Jakobsson och Erik Fritzon. (Johan opererade axeln i våras och Erik har haft problem med sin rygg). Båda är nu i träning och Henrik Signell och undertecknad kan alltså ha med dem i diskussionerna om vår första ”riktiga trupp”. Truppen tas ut under tisdagen och vi åker med det absolut bästa laget. Läget i truppen känns bra och vi hade förra veckan en slicka såren vecka samt anfallsvecka. Den här veckan har vi riktat in oss på Guif och imorgon smäller det, Äntligen!

Ps. Ni missar väl inte hemmapremiären mot Redbergslids IK, lördag 16.30 i Partillebohallen, Väl mött!

Text: Mikael Franzén
Foto: Tommy Holl / Bildbyrån

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..