IMG_2148-scaled-e1599899394776

PREMIÄRDAGEN ÄR HÄR

Årets premiärdag är här. IK Sävehof kliver in i Handbollsligan säsongen 2020–21 borta mot IF Hallby HK och visst kittlar det lite extra efter det långa uppehållet.

På lördagseftermiddagen kliver IK Sävehofs herrlag in i tävlingssammanhang för första gången sedan i mitten av mars. Det görs med en ny huvudtränare vid bänken i form av Michael Apelgren.
– Det här ska bli väldigt kul! Personligen har jag aldrig varit ett fan av försäsong, varken som spelare eller som tränare. Det absolut roligaste är att få komma igång och tävla på riktigt, säger han.

För motståndet står IF Hallby HK som i och med tiondeplatsen i Handbollsligan höll sig kvar som nykomlingar i fjol.
– Jag tror det blir småsakerna som avgör. De är ett lag som funkar väldigt bra tillsammans och har en tränare som har fått ihop deras lagbygge på ett väldigt bra sätt. Vi kommer inte få mycket gratis av dem, så det gäller för oss att inte ge bort så mycket heller. Det är en tuff start vi står inför.

Från spelarna i gulsvart vill Apelgren se en prestation som reflekterar hans egna känslor inför premiären.
– Hoppas laget går ut där och känner lite samma känslor som jag beskrivit nu. Att man saknat detta under den här perioden, att få tävla och att det är viktigt på riktigt. Det är därför man håller på med det här och vi ska visa att det är så.

Matchens spelas i Jönköpings Idrottshus med avkast klockan 16:00.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..