Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Önnered

POÄNGTAPP I SLUTSEKUNDEN

Trots att IK Sävehof aldrig hamnade i underläge borta mot IF Hallby HK på onsdagskvällen blev det ändå ett tungt poängtapp. Hemmalaget kvitterade med matchens sista avslut som fastställde slutresultatet till 30–30

Redan i matchupptakten fick Sävehof chansen från straffkastlinjen och därifrån lade Christoffer Brännberger säkert in bollen fram till 1–0. ”Crippa” satte även dit tvåan och i den första halvleken var det mittsexan som med sina fem mål var bästa målskytt.

Sävehof skaffade sig ett visst övertag, men Hallby hängde hela tiden med och nykomlingarna i Handbollsligan lyckades kvitterade till 9–9 efter 15 minuters spel. Fram till dess hade de gulsvarta målen i princip uteslutande kommit från central position i banan, men 10–9 satte Stefan Sunajko från vänsterkanten.

Ett par kvitteringar till mäktade hemmalaget med i första, men mot halvlekens avslutande fas började Sävehof-ledningen växa igen och efter 30 minuters spel visade resultattavlan 18–15.

Länge behöll Partille-laget ledningen, men med knappt tio minuter kvar att spela kom Hallby ikapp för första gången i halvlek nummer två. Lagen växlade sedan mål med varandra i jämn takt och ju närmare slutsignalen kom, desto mer likt helgens sista-minuten-förlust i Champions League började det bli. Då som nu skulle matchen avgöras med det absoluta sista skottet och återigen var det motståndarna som drog nytta av det.

Sävehof ledde med 30–29 när Hallby fick ett långt sista anfall som avslutades med ett straffkast. Agust Eli Björgvinsson hade kunnat bli stor segerhjälte i det läget, men bollen gick tyvärr i mål. Därmed blev det endast en poäng med hem från Jönköping trots att laget aldrig hamnade i underläge.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..