Petersen sänkte Sävehof i slutsekunderna

Fredrik Petersen.
Landslagsstjärnan förstörde Sävehofs poängdröm med endast tre sekunder kvar.
Herrarna förlorade mot HK Malmö med 28-29 (14-14).

Starten blir jämn. Lagen följs åt i upptakten. Med sju minuter på klockan är ställningen 3-3. Sävehof tar sedan ett litet grepp om det spelmässiga, men Malmö stretar emot bra och likaläget kvarstår länge. När kvarten har passerat börjar Sävehofs övertag även att visa sig i protokollet. Gästerna uppträder smart, går på genombrott och får utdelning. Efter 20 minuter leder Partillegänget med 10-7.

Malmö kommer dock tillbaka illa kvickt. Hemmalaget hittar vägar att bryta igenom Sävehofs försvarsmur. Pigge Fredrik Petersen trycker dit 14-13. Någon ledning i halvtid får motståndarna dock inte med sig, utan Johan Fagerlund kvitterar precis lagom till vilan.

Efter paus är Malmö bättre. Defensiven håller hög klass, avsluten tas i rätt lägen och bollarna hamnar allt som oftast i nätmaskorna. Då fem minuter avverkats av den andra halvleken leder Malmö med 19-16. Magnus ”Bagarn” Johansson tar då en timeout, och det kollektiva snacket väcker tränarens mannar. Men Sävehof lyckas inte ta sig ifatt. Malmö har ett två måls stort försprång, 24-22, efter 15 minuter.

Sävehof fortsätter att kämpa. Och visst skulle laget få utdelning för sitt slit. I den 22:a minuten krutar Viktor Ottosson dit 26-26. Avslutningen blir spännande. Det böljar fram och tillbaka, och ingen förmår att sätta in segerrycket. Drabbningen ser ut att sluta oavgjord. Med tre ynka återstående sekunder får Malmö dock ett straffkast. Fram kliver Petersen. Landslagsstjärnan skjuter avgörande 29-28. En blytung förlust för Sävehof.

HK Malmö – IK Sävehof 29-28 (14-14)
Målskyttar:
Malmö: Robert Månsson 6, Fredrik Petersen 5, Adam Lönn 5, Mirsad Pecikoza 5, Fredrik Lindahl 4, Jim Andersson 3, Stian Tönnesen 1.
Sävehof: Viktor Ottosson 6, Olle Forsell Schefvert 6, Victor Fridén 5, Eric Forsell Schefvert 4, Johan Fagerlund 3, Atli Evar Ingolfsson 2, Niclas Fingren 1, Viktor Rhodin 1.

Utvisningar: HKM: 2×2 IKS: 1×2
Domare: Mirza Kurtagic / Mattias Wetterwik