Per Sandström återvänder till IK Sävehof

Efter två SM-guld med Sävehof 2004 och 2005, lämnade Per klubben för att bli utlandsproffs. Först flera år i HSV Hamburg där Per blev tysk mästare 2011. Per har även vunnit tyska Supercupen och Cupvinnarcupen. Sedan 2011 har Per spelat i MT Meltsungen.

 Efter tio år i Europas bästa liga återvänder Per till Sävehof för att bilda ett starkt målvaktspar tillsammans med Peter Johannesson. Samtidigt lämnar Niklas Kraft klubben för att spela i HK Malmö.

 – Spetskompetens! En ruskigt bra målvakt som kommer tillföra mycket med sin kunskap. Det känns väldigt roligt att hälsa Per tillbaka till Sävehof! Klubben fortsätter därmed sin målsättning om att vara tillbaka på toppen i handbollssverige när föreningen flyttar in i Partille Arena nästa höst, säger Anders Eliasson.

 – En väldigt bra målvakt och en väldigt trevlig person med enorm erfarenhet efter tio år i den tyska ligan. Att Per väljer att flytta hem och satsa på Sävehof med sin kunskap inom internationell handboll kommer att tillföra väldigt mycket till laget och det känns både inspirerade och väldigt spännande, säger Magnus Johansson

 

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..