190610_peab_frukost_640

PEAB OCH SÄVEHOF PÅ RÄDDNINGSMISSIONEN

Sävehof och Peab på frukostutdelning hos Räddningsmissionen i Göteborg

Bygg- och anläggningsföretaget Peab och IK Sävehof har ett mångårigt samarbete. I förra veckan lanserades Peabs nya satsning Peab Life, där målet är att vidareutveckla konceptet hållbar sponsring. Genom Peab Life kan sponsring av det lokala föreningslivet kombineras med socialt inriktade projekt för unga.

Ett av de första projekten i Peab Life har varit hos Räddningsmissionen i Göteborg, där ett klädförråd på deras frukostcafé har upprustats. Genom detta projekt var Peab och IK Sävehof tillsammans en morgon hos Räddningsmissionen för att volontärarbeta på frukostcaféet.

I Göteborg lever nästan 4 000 människor i hemlöshet och behovet av hjälp är stort. Räddningsmissionen är en idéburen organisation som bedriver socialt arbete för utsatta människor i samhället och vars syfte är att skapa en långsiktig förändring i samhället. Organisationen har funnits i Göteborg sedan 1950-talet och på frukostcaféet erbjuds gästerna förutom frukost, även kläder, möjlighet till dusch och hjälp med myndighetskontakter. Som en del i Peabs nya sponsringskoncept Peab Life har Peabskolans elever under en vecka rustat upp ett förråd för skänkta kläder. I förra veckan fanns Peab och Peabskolan, tillsammans med IK Sävehofs damer på plats för att hjälpa till vid frukostcafét servering i Räddningsmissionens regi.

—Ett Peab Life-initiativ innebär mer än bara ekonomisk sponsring. Vi arbetar på plats för att engagera det lokala föreningslivet och lyfta ungdomar eller individer som står utanför arbetsmarknaden. Det här sättet att arbeta går hand i hand med vår roll som en modern samhällsbyggare, säger Christer Borkenhagen, projektledare för Peab Life. 

Från IK Sävehof var Linnea Pettersson och Ebba Lundstedt med och deltog i volontärarbetet.

—Jag arbetar vid sidan av handbollen hos Lambertsson Kran, ett dotterbolag till Peab, som administratör. Kopplingen med Peab och Peab Life tycker jag därför är extra roligt och spännande, säger Ebba Lundstedt.

Lagkapten Linnea Pettersson var positiv överraskad av att de utsatta människorna som kom hade så pass bra koll på handbollen.
—Det var väldigt trevliga människor som kom. Vi fick många frågor och det var flera som hade koll på att vi vunnit SM-guld, berättar hon.

Linnea berättar vidare att det idag på caféet var en lugn dag enligt personal på plats.
—Då var här ändå fullt med människor. Det visar på hur många utsatta människor det finns bara här i Göteborg. Alla som var här var verkligen tacksamma och glada, säger hon.

På plats vid frukostutdelningen fanns även Liselott Bergkvist, regionchef och idégivare till Peab Life-projektet på Räddningsmissionen.
—Det känns väldigt bra att kunna ge något konkret till en organisation som Räddningsmissionen. Att därefter koppla på och engagera det lokala föreningslivet, genom IK Sävehof i detta fall, är precis så vi vill arbeta med Peab Life, menar hon.

Peab Life är ett nytt sätt att se på sponsring och möjliggör unika lokala samhällsbyggarprojekt i Peabs egen regi tillsammans med lokala aktörer. Syftet är främst att ge fler unga tillgång till arbetslivspraktik, sommarjobb och olika fritidsaktiviteter. Peab Life är en del av hur vi på Peab jobbar hållbart. Läs mer på peab.se.

Text: Sandra Bengtsson, Peab Life/Ezenze

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..