Handboll, Handbollsligan, Alingsås - Sävehof

ÖVERTYGANDE VINST PÅ FINSK MARK

På onsdagskvällen inleddes höstens Champions League-spel med ett möte mellan de svenska och finländska mästarna. Sävehof reste till Riihimäki för match mot Cocks och tog med sig två sköna premiärpoäng hem till Partille.
– Jag är jättenöjd med matchen, konstaterade tränare Kristian Berndtsson.

Det var Gzim Salihi som ordnade matchens första gulsvarta mål när han kvitterade till 1–1. Därefter satte Christoffer Brännberger dit ledningsmålet och rollen som förande lag släpptes sedan aldrig. Matchstarten präglade av mål åt båda håll där Sävehof var i ledning och finländarna kvitterade.

Med en man mer på banan kunde gulsvart kliva upp i en tvåmålsledning när en lucka i den finska försvarsuppställningen öppnade upp sig för Jonathan Edvardsson. Ute på vänsternio hade kollegan William Bogojevic stor framgång i sitt skytte. I bara den första halvleken lyckades han pricka in sex bollar på sex försök. Vid flera tillfällen tog han sig in på en central position och avlossade i fart, men även stillastående lyckades han hitta nätet från nästan tio meters distans.
– Han är fantastisk i dag, sade Kristian Berndtsson om ”Bogo”.
– Det han gör i första halvlek är det bästa han gjort i år och vi visste även att de skulle ha lite problem på den sidan. Han gjorde en kanonmatch och det är väldigt kul.

Gradvis ökade Sävehofs ledning och efter 30 minuters spel visade resultattavlan 18–13.
– Det är lite svårt att scouta ett lag när det är första matchen som i dag. Vi hade sett två träningsmatcher och visste att det var några spetsspelare borta. Utifrån det följde vi vår matchplan till 100 %.

De två första målen under matchens andra halva kom från Cocks. Med driv och energi var det Teemu Tamminen som stod för den dubbeln. Upphämtningsförsöket avbröts dock direkt efter det när Salihi tog saken i egna händer och drev in 19–15 till Sävehof. Sedan stabiliserades ledningen återigen kring fem bollar och till slut blev det vinst med 30–25.
– Utifrån kan det kanske ha sett tryggt ut om man ser till utvecklingen, men man är inte trygg förrän domaren blåst av.
– Som närmast var de tre mål bakom oss och det kändes ändå stabilt. Vi fick till det lite bättre bakåt med fler räddningar och då fick de svårare att göra mål, sammanfattade Berndtsson.

Nu vänds blickarna mot spel i Handbollsligan igen. Derby mot RIK står på programmet för söndag eftermiddag och spelplatsen är Partille Arena. Dessutom är det dubbelevenemang när Sävehofs damlag inleder säsongen mot Skuru IK i en het finalrepris direkt efteråt. Det vill ni inte missa!

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..