Handboll, Handbollsligan, Kvartsfinal 1, Sävehof - GUIF

ÖVERTYGANDE SLUTSPELSPREMIÄR

Det blev stora siffror i IK Sävehofs favör när slutspelet inleddes på skärtorsdagen. Mot Eskilstuna GUIF skrevs slutresultatet till 45–27 i en match där det allra mesta stämde.
– Fantastiskt roligt, sammanfattade huvudtränare Michael Apelgren känslan efter kvartsfinal nummer ett.

Två och en halv mållösa minuter – sedan dundrade slutspelspremiären igång på allvar. Med blott några sekunders mellanrum small det då till i bägge målburarna och för Sävehofs del hette kvartsfinalseriens första målskytt Elias Ellefsen á Skipagötu som, trots hård bevakning, behöll balansen i upphoppet och stänkte dit 1–0.

Tidigt valde Michael Apelgren att mönstra sitt manskap i ett sju-mot-sex-spel. Detta fick önskad effekt och knappt en kvart in i matchen visade jumbotronen i Partille Arena 10–5.
– Att spela sju-sex var lite på feeling och inget vi egentligen hade tänkt. De valde att punkta från start och då använde vi oss av ett spelsystem som vi använt oss av några gånger tidigare. När det föll väl ut såg jag ingen anledning att inte fortsätta, menade Apelgren.

I paus var ställningen 21–12. Fem av målen gjordes av Adam Blanche som hade en riktigt fin kväll på kontoret. Så småningom skulle mittsexan nå upp till tvåsiffrigt antal gjorda mål och belönas med priset som kvällens främste i Gulsvart.

De fyra första målen i den andra halvleken gjordes sedan av Sävehof-spelare och marginalen ner till gästerna skulle växa sig ännu större. Med tjugo återstående minuter prickade Sebastian Karlsson in lagets trettionde mål för kvällen, vilket framkallade en timeout hos gästerna.
– En av sakerna som killarna själva har varit inne på är att vi bara ska fortsätta. Alla som kommer in ska fortsätta köra på, det ska inte bli så att man börjar slappna av bara för att vi gör några byten. Vi ska fortsätta jaga prestationer och mål hela tiden.

Spelarna uppfyllde sin egna direktiv när de pumpade på framåt vid varenda möjlighet som gavs. Bland annat var Óli Mittún het på att återerövra boll i defensiven och hade egna ruscher mot motståndarmålet och Malte Celander var säker i läget när han stod för sex egna mål efter pausen. Den starka defensiven gav möjlighet för mängder av kontringsmål där Simon Möller naturligtvis utgjorde en viktig pusselbit med över 50 i räddningsprocent.

Slutresultatet skrevs till 45–27 och snabbt började fokus skifta mot kvartsfinal två som spelas i Eskilstuna på lördag. Matchen har avkast klockan 15:00.
– Nu spelar vi om två dagar igen och då är det på GUIF:s hemmaplan där de har varit extremt bra i år. Vi är medvetna om att vi måste vara riktigt bra för att vinna där på lördag, sade huvudtränare Apelgren när han blickade framåt mot helgens uppgift.

IK Sävehofs målskyttar: Adam Blanche 10, Malte Celander 6, Elias Ellefsen á Skipagötu 6, Sebastian Karlsson 5, Emil Berlin 4, Felix Möller 4, Alexander Westby 2, Gzim Salihi 2, William Andersson Moberg 2, Óli Mittún 2, Sebastian Spante 1 och Tryggvi Thorisson 1.

Eskilstuna GUIF:s målskyttar: Kasper Larsson 5, Melker Norrman 5, Linus Gustafsson 2, Marcus Ekman 2, Fredrik Gustavsson 2, Erik Persson 2, Noel Gustafson 2, Johan Palm 2, Olle Österhall 2, Carl Gabrielsson 1, Elias Hall 1 och Filip Johansson 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..