Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Karlskrona

ÖVERTYGANDE SEGER MOT YSTAD

De senaste veckorna har vinsterna mot de övriga slutspelslagen saknats, men på måndagskvällen togs en övertygande seger borta mot Ystads IF.
– Vi sprang mycket och Simon (Möller) var grym i mål, sade manager Anders Eliasson om några av nycklarna till vinsten.

Seriespelets avslutande omgång spelades på måndagen. För Sävehofs del innebar det att laget reste till Ystad på jakt efter en god känsla inför det stundande slutspelet. Det började inspirerande när ett rappt kombinationsspel ledde fram till att Christoffer Brännberger till slut kunde avsluta från ett bra läge och på så sätt noteras för Sävehofs första mål i matchen.

Drygt tio minuter in i matchen lyckades hemmalaget rycka ifrån till en tremålsledning. Men det skulle inte visa sig vara någon direkt fara då Sävehof lyckades kvittera bara någon minut senare. Joakim Larsson var sedan den spelare som såg till att ge Sävehof ledningen. Detta skedde under en period där Ystad åkte på ett par tvåminutare i följd. Då var det istället Sävehof som hamnade tre bollar upp efter att Oskar Sunnefeldt presenterat sig för kvällen med två bestämda avslut med nätrassel som följd. Det fina spelet höll i sig halvleken ut och laget fick förbereda sig för andra i ledning med 16-13.
– Vi gjorde ett par snabba mål på kontringar och var sedan med hemåt. Det var ett jättebra jobb, både defensivt och sedan fick vi några lätta mål på kontring och det gör det tungt för dem, analyserade Anders Eliasson.

I början på halvlek nummer två var det full fart i omställningsspelet. Sävehof öste på framåt genom bland andra Jonathan Edvardsson, William Bogojevic och Viktor Ottosson som var distinkta i avsluten. Bakåt agerade Simon Möller mycket övertygande med flera fina räddningar i såväl första som andra halvlek.

Sävehof dubblerade ledningen i början på andra och hade således ett övertag på sex bollar. En stabil ledning som sedan aldrig skulle hotas och det blev gulsvart seger med 34-27 borta mot Ystads IF. Detta innebär att Sävehof slutar på sjunde plats i Handbollsligan.
– Vi hade bra fokus och tryck, vilket var väldigt bra. Vi vet ju om att de är ett bra lag så att vi åker ner hit och ger dem den matchen vi gör är starkt och det känns jättebra.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..