Övertygande seger mot mästarna

IK Sävehof visade klass i kväll. Herrarna besegrade de regerande mästarna, HK Drott, med 39-26 (16-15) på bortaplan.

IK Sävehof, förlust i senaste träningsmatchen mot RIK, befinner sig just nu i uppbyggnadsfasen inför elitseriesäsongen. I dag var det dags för en, på förhand, mycket tuff utmaning. HK Drott, som tog hem SM-guldet i fjol, stod på menyn i Halmstad.

Sävehof öppnar starkt, även om det är en jämn kamp på banan under den första hälften. Drott jobbar hårt och utgången känns oviss. Efter 30 spelade minuter leder Partille-laget med en boll, 16-15.

– Vi gjorde en fin första halvlek mot RIK, men föll igenom efter paus. Vi pratade om att köra på än mer i dag och ha mycket energi i det vi gjorde, säger Magnus ”Bagarn” Johansson.

När vilan är över tar Sävehof tag i taktpinnen ordentligt och rycker åt sig ett större försprång. Gästerna står för bra aktioner i försvarsspelet och är vassa, när chanserna ges, i kontringsmöjligheterna. Drott tröttnar i slutskedet och det utnyttjar vårens semifinalist. Till sist står Sävehof som segrare med hela 13 bollar, 39-26.

– Vi spelar riktigt bra i andra och är resoluta framåt samtidigt som vi gör det bra bakåt. De tappar modet i slutet och då blir ju siffrorna lite extra stora. Det går inte att dra alltför stora växlar av resultatet, men det är förstås mycket bra för självförtroendet att vinna. Speciellt då vi har haft det lite tufft mot Drott tidigare.

Mattias Thynell, ny från HK Malmö, var pigg i offensiven och effektiv. Niometersspelaren svarade för totalt elva mål.

– Mattias fick en härlig utdelning och vi vet att han skjuter bra. Det är något vi kan utnyttja. Olle (Forsell Schefvert) gör det bra och visar, vilket han inte är van vid sen förra säsongen, att han vill spela mycket även i anfallet. Sen är jag glad över att vi står upp för varandra och för matchen.

Nu väntar en tuff träningsvecka för herrarna och jobbet, med riktning mot en bra säsong, fortsätter för det relativt unga laget.

– Vi kommer att lägga undan bollarna under veckan och köra mycket på tuff träning. Vi är inte klara med de övningarna än och kör vidare i spåret och på gymmet. Det känns förstås mycket lättare att göra det med tanke på dagens match. Det ska bli kul att få hem de fem killarna som spelat U19-VM i Ungern snart också, avslutar Sävehof-tränaren.

Nästa match spelas 31 augusti borta mot HK Önnered, nykomling i högsta serien.

HK Drott Halmstad – IK Sävehof 26-39 (15-16)

Målskyttar:
Drott: Anton Halén 7, David Löfgren 4, Said Ajkunic 4, Magnus Persson 3, Jesper Sivertsson 2, Anton Andersson 2, Philip Stenmalm 2, Jesper Linnell 1, Martin Bystedt 1.
Sävehof: Mattias Thynell 11, Victor Fridén 6, Viktor Ottosson 6, Olle Forsell Schefvert 6, Gabriel Gegerfelt 5, Linus Ekman 3, Oskar Ysander 2.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..