Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Ystads IF

ÖVERTYGANDE INSATS MOT GUIF

IK Sävehof är fortsatt obesegrat i Handbollsligan 2019 efter att på lördagskvällen säkrat två nya poäng mot Eskilstuna GUIF. En dominant inledning på den andra halvleken var en stor nyckel till segern.

När Agust Eli Björgvinsson levererade en dubbelräddning redan under matchens första minut kunde man se att islänningen definitivt hade vaknat på rätt sida. När han kort senare dessutom assisterade fram till Sebastian Spantes 2-0-mål och själv försökte sig på att hamna i målprotokollet när det var öppet på andra sidan, var ytterligare bekräftelse på det. Tyvärr blev det miss den gången, men hans lagkamrater ute på planen klarade av att leverera målen framåt istället.

Som mest var det ledning med fem bollars marginal i den första halvleken. Oskar Sunnefeldt var aktiv från start och noterades för tre av lagets fem första mål. På högernio jubilerade Gzim Salihi när han som tredje Sävehof-spelare för säsongen nådde gränsen för hundra gjorda mål under 2018-19.

När vi närmade oss halvlekens slut krympte avståndet till blott ett måls marginal sedan Eskilstuna GUIF avslutat starkt. Vid signalen för 30 spelade minuter var ställningen 15-14 till Sävehof och fortsättningen var till synes oviss.

Någon oro var dock inte befogad – det robusta försvarsspelet och effektiviteten framåt var tillbaka till den andra halvleken. Endast ett insläppt mål under de första 15 minuterna samtidigt som Sävehof under samma period lyckades hitta nätet vid elva tillfällen, avgjorde matchen. Den avslutande kvarten blev en säker transportsträcka mot två poäng och segersiffrorna skrevs till 31-24.

Därmed är IK Sävehof fortsatt obesegrade i Handbollsligan det här året med sju plockade poäng av åtta möjliga. Härnäst väntar ett hett derby mot Redbergslids IK hemma i Partille Arena där Johan Jakobsson kommer att hyllas inför avkast.

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..