Handboll, Handbollsligan, Final 5, Alingsås - Sävehof

ÖVERTYGANDE INSATS GAV GULD

IK Sävehof är svenska mästare på herrsidan för första gången sedan 2012. Detta efter att laget besegrat Alingsås HK med 27-20 på torsdagskvällen och totalt 3-2 i matcher.

Det var hemmalaget Alingsås som inledde målskyttet genom William Andersson Moberg med en fullträff direkt i första anfallet. Jonathan Edvardsson utsågs till matchens bästa spelare senast och visade att glöden inte var mindre denna kväll. Direkt gick han på ett genombrott och ordnade straff som Jonas Larholm kvitterade på. Agust Eli Björgvinsson är en annan som varit mycket het i slutspelet och med en straffräddning vid ställningen 2-2 såg han till att Oskar Sunnefeldt istället kunde ge Sävehof ledningen för första gången i matchen.

Tidigt fick vi se en period på ungefär sex minuter där inget av lagen gjorde mål och när det ena laget väl fick igång sitt, hängde det andra på. Detta gjorde att matchens första hälft utvecklades till en jämn historia där ställningen efter 30 minuters spel var 11-10 med fördel AHK.

Sävehof fick till en alldeles klockren, gulddoftande start på andra. Laget producerade halvlekens fem första mål när Björgvinsson hade bestämt sig för att stänga igen sitt mål fullständigt. Först var det Edvardsson som hittade nätet, sedan var Viktor Ottosson säker i läget och därefter vände Sunnefeldt in bollen. Det fjärde stod Joakim Larsson för och sedan var det Gzim Salihis tur.

Det här var ett ryck som Alingsås aldrig klarade av att återhämta sig från. Försvaret var stabilt och målen fortsatte att trilla in framåt. Till slut blev det en segermarginal på sju bollar och Sävehof säkrade SM-guldet med seger 27-20.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..