Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - AlingsŒs

ÖVERTYGANDE DERBYSEGER

Efter förra veckans förlust mot Skövde var det ett starkt Sävehof som visade upp sig mot Alingsås på onsdagskvällen. Ledning från start till mål och segersiffrorna skrevs till 32-26.
– En härlig lagseger, säger manager Anders Eliasson om derbytriumfen.

William Bogojevic stänkte in 1-0 i matchens första anfall och Agust Eli Björgvinsson limmade bollen mellan fötterna i Alingsås efterföljande anfall. Precis den start på matchen som önskades. Energin som eldades upp från spelarna ute på plan och ledarna och spelarna på bänken var högst påtaglig. Redan efter sex minuter kom matchens första Alingsås-timeout som en indikation på vilket av lagen som kopplat greppet om tillställningen.
-Vi stod upp väldigt bra, med mycket energi och det är det här vi vill ha, förklarar Eliasson.

Samtliga spelare tog ansvar och en av de som målmässigt gjorde störst avtryck var Oskar Sunnefeldt. 20-åringen stod för tre av lagets sex första mål och bjöd även i övrigt på flera fina aktioner där han gärna använde sitt fotarbete för att sätta Alingsås-keepern och hans försvar i gungning.

17 mål framåt noterades Sävehof för i den första halvleken och med fem måls marginal ner till gästerna, var förutsättningarna för matchens andra hälft mycket goda.

Sävehof fortsatte att vara heta i inledningen av andra. Det visades inte minst när Sävehof-lirare var framme på två returer i följd. Sekvensen slutade med att Christoffer Brännberger ordnade straff som Jonas Larholm förvaltade på bästa sätt.

Ett tag var ledningen uppe i åtta måls marginal, men handboll vore inte handboll om det inte alltid finns risk för matcher att svänga. Och under ett skede tog det inte lång tid för åttamålsledningen att krympa till fem. Men någon darr på ribban skulle det ändå inte vara någon fråga om den här onsdagskvällen. Henrik Johansson levererade ett viktigt mål med knappt åtta minuter kvar och då var segern nära. Slutligen skrevs segermarginalen till sex bollar och matchen slutade 32-26

På samma sätt som att en derbyseger alltid är skön så finns det ständigt saker att förbättra och slipa på inför fortsättningen, Anders Eliasson förklarar:
– Vi hade ändå våra dippar så vi ska försöka ta med oss den lärdomen så att vi orkar ha uppe energin.
– Man vill alltid vinna mot Alingsås, men vi ser varje match som möjlig tvåpoängare så det är två poäng som ska in!

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..