Handboll, Dam, Champions League, Sävehof - Ramnicu Valcea

OVERBY INFÖR HÖÖR BORTA

Efter den övertygande vinsten hemma mot BK Heid i premiären väntar nu säsongens första bortamatch för IK Sävehof i SHE. För motståndet står H65 Höör.

På lördagen tog sig IK Sävehofs damlag till Skåne för match mot H65 Höör. På bussresan söderut passade huvudtränare Rasmus Overby på att dela med sig av sina tankar inför det förväntade toppmötet.
– Min känsla är att vi har haft en bra förberedelse inför det här. Alla spelare är med och är spelsugna, vi vet att det är ett svårt jobb som väntar. Just nu är vi inne i en process och hoppas hela tiden kunna bli bättre och bättre, sade han.

I premiären för en dryg vecka sedan slogs BK Heid tillbaka med hela 32–11. Den segern är förd till protokollet och nu väntar ett annat typ av hinder.
– Vi har inte pratat så mycket om den matchen för i dag blir det en helt annan match mot en helt annan motståndare där matchbilden kommer bli annorlunda. Jag tror det blir en jämn match första 45 minuterna och sedan vinner vi med två till fem bollar, tippade Overby.
Vilka blir nycklarna mot just Höör?
– Vi ska spela ett strukturerat anfallsspel och ha koll på deras kontringsfas. Det blir också viktigt att stå bra mot deras individualister, jag tänker främst på Isabelle Andersson och Emma Lindqvist.

Med en kopp kaffe och bulle som tilltugg vittnade Overby om en positiv känsla i den gulsvarta spelargruppen inför säsongens första förväntade toppmatch.
– Det är väldigt bra stämning, just nu sitter vi här och skrattar. Ännu har vi inte gått in i fullt matchläge men det kommer, försäkrade han med ett antal mil kvar att avverka i bussen och ett antal timmar kvar till avkast.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..