Tokyo 2020 Olympics, day 8, Handball, Brazil - Sweden

OS-KOLLEN: SÄVEHOF-SAMARBETEN NÄR SVERIGE SÄKRADE KVARTSFINALPLATS

I OS-kollen följer vi Jamina Roberts och Mathilda Lundströms framfart i OS i Tokyo där det svenska damlandslaget nu är klara för kvartsfinal efter seger med 34–31 mot Brasilien på lördagsförmiddagen.

De två Sävehof-spelarna visade prov på god kemi i mötet med Brasilien när de vid inte mindre än fyra tillfällen gemensamt kombinerade sig fram till mål. Första gången var det Jamina Roberts som hittade fram till Mathilda Lundström när Sverige gjorde 11–13 under en period där laget hämtade ikapp ett fyramålsunderläge och som senare resulterade i ledning med två bollar i paus.

Mål från Lundström assisterad av Roberts skulle vi få se ytterligare två gånger efter halvtidsvilan innan rollerna var ombytta. Sammanlagt stod duon för tio av Sveriges 34 mål i matchen som slutligen vanns med tre måls marginal, vilket säkrade en kvartsfinalplats i Tokyo.

I övrigt uppvaktades Roberts en bit in i halvlek nummer två med en punktmarkering för andra matchen i rad. Lundström visade vid flera tillfällen prov på ett aktivt försvarsarbete när hon bröt brasilianska passningar och kunde iscensätta svenska spelvändningar.

Den avslutande gruppspelsmatchen spelas på måndag. Matchen mot Ungern har avkast 09:15.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..