Tokyo 2020 Olympics, day 4, Handball, Sweden - ROC

OS-KOLLEN: ROBERTS BRILJERADE NÄR SVERIGE TOG NY STORSEGER

I OS-kollen följer vi Jamina Roberts och Mathilda Lundströms framfart med det svenska damlandslaget i OS i Tokyo där det på tisdagsmorgonen blev ny seger, denna gång med 36–24 mot det Ryska Olympiska Kommitté-laget.

Tidigt in i matchen etablerade Sverige en ledning där det var gulsvart touch på det inledande rycket. Jamina Roberts gjorde 5–4, Mathilda Lundström hade hittat in centralt på linjen när hon gjorde 6–4 och sedan assisterade Roberts fram till 7–4. Övertaget på tre bollar byggde blågult vidare på och vann slutligen med tolv måls marginal mot de regerande olympiska mästarna.

Många spelare i det svenska laget imponerade stort – inte minst Jamina Roberts. Hennes explosivitet och löpkapacitet har hon visat prov på många gånger i sin karriär och mot det Ryska Olympiska Kommitté-laget utnyttjade vänsternian dessa egenskaper till fullo. I defensiven stoppade hon motståndare och vann tillbaka bollen, medan hon i offensiven använde sig av fart och speluppfattning när hon både spelade fram till mål och placerade in bollen i nät på egen hand.

Sävehofs OS-spelare var hundraprocentiga i sina avslutsförsök i gruppspelets andra match. Lundström gjorde fyra mål på fyra försök och Roberts gjorde sju på sju.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..