Tokyo 2020 Olympics, day 12, Handball, Quarterfinal, Sweden - South Korea

OS-KOLLEN: HISTORISK SEMIFINAL VÄNTAR FÖR SVERIGE

I OS-kollen följer vi Jamina Roberts och Mathilda Lundströms framfart i OS i Tokyo där det svenska damlandslaget för första gången någonsin avancerat till semifinal i ett olympiskt spel. Bekymmersfritt besegrades Sydkorea med 39–30 i onsdagens kvartsfinal.

Omgående visade Sverige att de hanterade favoritskapet i kvartsfinalen mot Sydkorea när laget stod för åtta av de tio första målen i matchen. Både Mathilda Lundström och Jamina Roberts hamnade tidigt i målprotokollet när de gjorde 2–1 respektive 3–1 för Blågult. Målet som innebar 13–6 var ett rent samarbete duon emellan, där Roberts hittade fram till Lundström med en assist.

I paus var ställningen 21–13 och platsen i semifinalen säkrades därefter med 39–30 som slutresultat. Sammanlagt noterades Jamina Roberts för sex gjorda mål medan Mathilda Lundström satte dit fyra på fyra avslut.

Det här är första gången det svenska damlandslaget når semifinal i ett olympiskt spel. Den historiska matchen spelas på fredag mot segraren i mötet mellan Nederländerna och Frankrike.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..