Tokyo 2020 Olympics, day 10, Handball, Hungary - Sweden

OS-KOLLEN: ROBERTS PASSERADE 400 GJORDA LANDSLAGSMÅL

I OS-kollen följer vi Jamina Roberts och Mathilda Lundströms framfart i OS i Tokyo där det redan kvartsfinalklara svenska damlandslaget föll mot Ungern i den avslutande gruppspelsmatchen.

Med gruppsegern redan säkrad klev Sverige ut för matchen mot Ungern i Yoyogi Nationalstadion. Precis som i de fyra tidigare OS-matcherna var både Mathilda Lundström och Jamina Roberts uttagna i den blågula startuppställningen, men under matchens gång skulle en hel del rotationer implementeras. Exempelvis fick Roberts vikariera ute på vänstersex en period i inledningen av den andra halvleken.

Matchen slutade i svensk förlust med 23–26 efter att lagen stått lika på 15 gjorda mål efter 30 minuters spel. Vad gäller Sävehof-spelarnas bidrag till målskörden noterades Roberts för fyra fullträffar medan Lundström inte hittade nätet denna dag. För Jamina Roberts del betydde hennes reducering fram till 18–22 att hon nått upp i 400 landslagsmål för Sverige. Genom tiderna har endast nio spelare gjort fler på damsidan.

I övrigt var det glädjande att Nina Dano, som bekant har tillhört Sävehof de tre senaste säsongerna, fick göra OS-debut i mötet med Ungern.

Det svenska damlandslagets motstånd i kvartsfinalen är ännu inte bekräftat. Inte heller tiden för avkast är fastställd i skrivande stund.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..