Tokyo 2020 Olympics, day 6, Handball, Sweden - France

OS-KOLLEN: DELAD POÄNG MOT FRANKRIKE

I OS-kollen följer vi Jamina Roberts och Mathilda Lundströms framfart i OS i Tokyo där det svenska damlandslaget fortsatt är obesegrade efter att ha spelat 28–28 mot Frankrike på torsdagseftermiddagen.

För tredje OS-matchen i följd fanns såväl Mathilda Lundström som Jamina Roberts med från start för Sverige. Mot Frankrike fortsatte Roberts i liknande stil som hon avslutade mötet mot det Ryska Olympiska Kommitté-laget senast. Den här gången innebar det att vänsternian gjorde det svenska 2–1-målet innan hon spelade fram till både 3–2 och 4–2.

Även i inledningen på halvlek nummer två var Roberts aktiv innan hon träffades av en fransk axel i ansiktet i samband ett av sina fyra mål för dagen. Tillbaka på planen klev Sveriges och Sävehofs nummer åtta in igen med knappt tio minuter kvar på matchklockan. Hon hann då med ett par mål trots att hon stundtals blev punktmarkerad av Frankrikes försvar.

För Mathilda Lundströms del blev det en boll i nät mot Frankrike. Det målet kom drygt 15 minuter in i matchen och betydde att Sveriges fyramålsunderläge minskade till 9–12.

Nästa match för det svenska damlandslaget spelas på lördag med avkast 09:15. Då ställs de mot Brasilien.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..