Tokyo 2020 Olympics, day 14, Handball, France - Sweden

OS-KOLLEN: BRONSMATCH VÄNTAR FÖR SVERIGE

I OS-kollen följer vi Jamina Roberts och Mathilda Lundströms framfart i OS i Tokyo där det svenska damlandslaget nu får ställa in siktet på bronsmedaljerna. Semifinalen mot Frankrike var jämn hela vägen, men tyvärr föll Sverige med 27–29.

Sverige fick en fin start på semifinalen och gick upp i en 5–2-ledning där Jamina Roberts spelade en huvudroll med två mål, en assist och en ordnad straff. Matchen skulle dock tätna till ordentligt där Frankrike ledde med uddamålet efter 30 minuters spel.

Även den andra halvleken fortsatte på ett liknande sätt. Motståndarna låg ofta någon boll före och Sverige fick ägna sig åt att reducera och kvittera. Mathilda Lundström gjorde sitt semifinalmål när hon smög in centralt på linjen med knappt tio minuter kvar att spela. Målet innebar 23–24 och OS-finalchansen var fortfarande fullt realistisk.

Mot slutet tog sig Frankrike upp i en fyramålsledning som blev för svår att ta igen och Sverige missade tyvärr möjligheten att ta sig till final efter förlust med 27–29. På söndag får Blågult istället göra upp om bronsmedaljerna.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..