Handboll, SHE, Sävehof - Önnered

ÖNNERED BESEGRADES MED SJU BOLLAR

IK Sävehof fortsätter vara obesegrade i Damligan/SHE även efter åtta omgångar. På onsdagen kom en ny seger efter vinst med 21–14 i derbyt mot Önnereds HK.

Det var den danska duon Ida Lagerbon och Trine Mortensen som satte dit matchens två första mål. Med de två efterföljande målen lyckades Önnered hämta upp till lika-läge igen, men sedan skulle det inte dröja länge innan hemmalaget drog ifrån i Partille Arena. Matchklockan visade mindre än 15 spelade minuter när ledningen var uppe i 8–3 och hälften av de gulsvarta fullträffarna var signerade Lagerbon, som för tillfället ligger på delad andraplats i seriens skytteliga.

Det tidiga rycket lyckades gästerna aldrig återhämta sig ifrån. Fyra bollar skiljde lagen åt i paus och ytterligare tre måls marginal var skillnaden vid full tid. I mål hade Wilma Kroon Andersson ännu en fin kväll där hon visade att kvaliteten är hög och att formen är god – nästan hälften av skotten hon fick emot sig lyckades hon förhindra från att passera mållinjen. När kollegan Sofie Börjesson fick chansen på framförallt straffarna, ville hon inte vara sämre och stoppade tre av tre möjliga. I slutskedet av matchen fick Börjesson två emot sig med en minut emellan. Den första hindrade hon med en benparad med vänstern, den andra med högern.

Nu återstår endast en match i Damligan/SHE innan VM-uppehållet, då är det Höör som står för motståndet. Innan dess fortsätter dock Champions League-resan redan på lördag med hemmamatch mot Györ och även i det europeiska spelet har Sävehof en fin trend med poäng i de två senaste matcherna.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..