FEMTE RAKA SEGERN

Efter damlagets uddamålsseger mot Lugi var det dags för herrlaget att göra om processen mot Önnered. Det var jämnt in på slutsignalen men till slut blev det Sävehof-seger med 25-24.
– Gott att det faller vår väg, tyckte Anders Eliasson efter två nya poäng.

För mindre än en vecka sedan ställdes lagen mot varandra i ett dramatiskt derby fullt med känslor och avslutningsvis en Sävehof-seger. När lagen ställdes mot varandra igen på annandagen var det mycket som var sig likt. Första tjugo minuterna var jämna, men sedan klev Sävehof ifrån boll efter boll. Det tog inte många minuter för det att gå från 8-8 till ledning för Sävehof med fem bollar. Laget gick till halvtidsvila i ledning, men då hade Önnered hämtat upp det en aning och jumbotronen i Partille Arena visade 14-12.
– Vi gick ifrån och hade 14-9, sen kom de tillbaka och vi gjorde det jobbigt för oss genom att bjuda in dem i matchen igen, konstaterade manager Anders Eliasson.

I början av den andra halvleken hittade hemmalaget tillbaka till flytet och återtog femmålsledningen. Den utökades dessutom ytterligare och som mest var det sju mål som skiljde lagen åt. Det här skulle dock bli ännu en dramatisk match för Önnered kom tillbaka. Sju av matchens åtta sista mål kom från bortaspelare, men det var precis tillräckligt för att Sävehof skulle hålla undan och vinna med 25-24.
– I andra halvleken fick vi till det med vårt sju-mot-sex-spel och vi fick 24-17. Sen missade vi väldigt mycket och det var det som gjorde att det fortfarande var match, sade Eliasson när han reflekterade om utgången kort efter slutsignalen.
– Vi brände kolossalt mycket fria lägen men vi kunde också ha spelat mycket smartare. Men vi tror på det vi gör och det är skönt att det faller vår väg.

Det här var IK Sävehofs femte raka seger i Handbollsligan och nu återstår det en match innan ett längre uppehåll väntar.