Olle stannar i Sävehof!

Olle Forsell-Schefvert förlänger sitt kontrakt i två år med IK Sävehof.

Alla Vägar bär till Rom, eller till Sävehof i detta fall. Olle föddes i Halmstad men flyttade till Danmark efter några månader. Sedan gick flyttlasset till Uddevalla och senare till Grekland där Olles pappa (Ulf Schefvert, nuvarande tränare i HIF Karlskrona) blev Greklands förbundskapten. Efter tre år flyttade familjen tillbaka till Uddevalla och senare till Göteborg där Eric Forsell-Schefvert (Olles bror) började i Handbollsgymnasiet och valde IK Sävehof. Olle ville helst börja i Kärra som hade duktiga 93:or, men då tyckte mamma Britt (29 A-landskamper) att det fick räcka med en klubb att stå i kiosken på helgerna. Efter förra säsongen som förstördes till stor del av en korsbandsskada är nu Olle tillbaka med besked och en stor tillgång i årets Sävehoftrupp.

– Riktigt roligt att klubben tror på mig, en förlängning med två år kändes som det mest naturliga nu när vi går in i Partille Arena. Jag tycker att det gått riktigt bra sedan jag kom tillbaka från skadan och det har jag klubbens Rehabteam; Sten Björnum (Läkare), Marie Wedberg (Rehab) och Elvir Rakovic (fys) att tacka för. Just nu spelar vi riktigt bra och det är en grym klubb att spela i. Jag är ung och livet utomlands kommer jag hinna med. Men i Sverige finns det ingen annan klubb än Sävehof jag vill spela i, säger Olle.

– Ett riktigt roligt besked nu när vi växlar upp för att flytta till Partille Arena. Olle är ett riktigt krutpaket, orädd och helt respektlös. En spelare i tiden med riktigt goda förutsättningar att bli en stor profil i framtiden, säger Sportchef Anders Eliasson.

– En riktig lirare som sticker in huvudet trots att det gör ont, en spelartyp som alla lag vill ha men få kan få. Energi och vilja utöver det normala, dessutom har Olle fått mer erfarenhet och därför blivit smartare på plan. Riktigt roligt att Olle är kvar i klubben, säger Magnus ”Bagarn” Johansson.

 

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..