210315_olle_ek_640

OLLE EK TILL SÄVEHOF

Olle har visat under säsongen i Hallby att han är en av ligans mest lovande spelare för tillfället. Hallby tog sig nästan till slutspel och en stor del av lagets fina insats är tack vare Olle. Nu går resan tillbaka till västkusten där Olle gick i gymnasiet och Olle är en ”gô gubbe” så det kommer passa honom perfekt. Sävehof är otroligt glada över att få presentera en så duktig lagspelare som kommer ta nästa steg i sin utveckling i klubben.

– Olle är en jättebra handbollsspelare som har sina styrkor i att man aldrig kan slappna av när han har bollen. Olle gör både mål och har mycket assist, han driver bollen bra i uppspelen och han spelar på ett otroligt uppoffrande och älskvärt sätt.

I Olle får vi en naturlig ledare som går först när det ska avgöras och som alltid ger allt, något som är minst lika viktigt som att skjuta bollen jättehårt i krysset. Allting säger mig att Olle kommer passa in i gruppen och på planen på ett ypperligt sätt,  säger Emil Berggren.

–  Jag har haft en otroligt fin resa i Hallby. Jag har varit med om att ta upp laget till handbollsligan. Jag har fått en fantastisk utveckling här och kommer sakna klubben. Men efter några år i Hallby är det  dags att ta nästa steg i min karriär. Sävehof har en fantastisk anläggning där det är nära till allt, det är en toppklubb som alltid satsar framåt och uppåt,  jag tror det kommer passa mig jättebra. Är otroligt laddad för att återvända till Göteborg och fortsätta vara med i Sävehofs satsning på framtiden, säger Olle Ek.

– En spännande spelare som vi hoppas att tillsammans med Elias Ellefsen á Skipagötu skall bilda en vass playmakerduo. Han är i rätt ålder och på väg framåt i sin utveckling plus att han är en person som har de hållningarna till sin idrott som vi söker efter. Duellspelet samt hans fart i kontringarna är något som förhoppningsvis ska passa vårt sätt att spela perfekt, säger Michael Apelgren.

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..