Olivia Mellegård klar för Sävehof

Välmeriterad ungdomsmästare till IK Sävehof nästa säsong. Olivia Mellegård lämnar moderklubben Önnereds IK efter elva år för att komplettera svenska mästarna IK Sävehof på vänsterkanten. Olivia har trots sin ungdom redan vunnit EM-guld och OS-brons och kommer att dela position med Louis Sand. Olivia spelade skytt fram till 15 års ålder och har därefter varit vänsterkant, men precis som nyförvärvet på högerkanten Emma Fernis har Olivia mest spelat som skytt i sin tidigare klubb. Olivia börjar träna med Sävehof första juni.

– En väldigt duktig spelare som passar in i vår målsättning att bredda spelet med färre fasta positioner och med det skapa en större rörlighet i vårt anfallsspel. Olivia har en härlig fart och bra fysik. Vi hälsar Olivia hjärtligt välkommen in i laget, säger Henrik Signell.

– Väldigt internationell spelstil som passar in i klubben och lagets nybygge inför nästa säsong och framtiden när klubben går in i Partille Arena, säger Anders Eliasson

– Jättespännande och väldigt roligt att få testa något nytt. Jag har spelat i Önnered hela mitt liv och det var dags för miljöombyte. Det är också roligt att få mer speltid på kanten eftersom det är så kul att vara kantspelare, kanske lite ovanligt, säger Olivia och skrattar.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..