170122_emma_fernis_640

OLDENBURG VS SÄVEHOF (EHF)

EHF Cup
VfL Oldenburg vs IK Sävehof
http://eurohandball.com/ec/00-03/ehfc/women/2016-17/match/4/011709/VfL+Oldenburg

Idag reste Sävehofs damer från Landvetter 06:00 till nordvästra Tyskland för match mot Oldenburg i EHF-cupen. Det samtidigt en chans för Sävehof att få kontakt med Nantes och Randers som toppar gruppen.

– Så kanske det är, men jag har inte tittat i tabellen och den är intresserar mig inte just nu. Det är åtta poäng kvar att spela om, och jag vill framför allt att vi ska hitta tillbaka till den nivå som vi vet att vi kan hålla, säger tränaren Henrik Signell.

Han ser gärna en upprepning av insatsen från Kristianstadmatchen i SHE.

– Där fick vi allt att stämma som inte fungerat i våra två matcher i EHF-cupen.

Oldenburg har precis som Sävehof inlett med förluster mot Nantes (30-37) och Randers (24-28), och Henrik Signell har en känsla av att det finns bra möjligheter att nå framgång om man får ihop bitarna.

– Oldenburg bygger spelet mycket på individerna, och det gör att det inte är ett riktigt klassiskt spel och att vi måste vara vaksamma på avslut och genombrott precis hela tiden. De kommer hugga direkt om vi slappnar av. Klarar vi av att ha den kontrollen och dessutom snabba i omställningar så har vi en god chans. Tror att det finns utrymme för vårt kontringsspel mot den här motståndaren, säger han.

Matchen spelas klockan 14.00 idag. Direkt efter matchen flyger laget hem och landar i Göteborg 22:30 ikväll.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..