Handboll, Svenska Cupen, Final 2, Sävehof - H65 Höör

OBESEGRADE PÅ HEMMAPLAN

IK Sävehof avslutar hemmaspelet i grundserien 2022-23 som ett obesegrat lag. Vinsten med 37–27 mot Skara HF i Partille Arena på onsdagskvällen betydde två poäng i säsongens sista grundseriematch.

I den sista grundseriematchen för säsongen hade Sävehof möjlighet att studsa tillbaka från förra veckans förlust borta mot VästeråsIrsta. Gästerna från Skara fick förvisso en smakstart när de stod för mål ett, två och tre i matchen, men sedan började den gulsvarta maskinen veva igång med fullt tryck. På kontring ordnade Carmen Martín Sävehofs första mål för kvällen och därefter började det snabbt rinna iväg.

Samarbetet mellan Stella Huselius och Johanna Bundsen var skarpt där den förstnämnda nätade tre gånger om i den första halvleken. Mai Kragballe tog sig till ännu fler lägen och satte dit sex bollar när Sävehof hade ledningen med 19–12 efter 30 minuters spel.

Övertaget skulle växa ytterligare i den andra halvleken. Bland annat gjorde Olivia Mellegård sitt första mål sedan comebacken från skada och kort senare såg Nina Koppang till att se till att försprånget nådde upp till tvåsiffrigt med 27–17 på jumbotronen. Just tio måls marginal skulle gälla även vid slutsignalen när ställningen var 37–27 i en match där hela 13 Sävehof-spelare tog plats i målprotokollet.

Segern innebär att laget har spelat hela grundserien utan att en enda gång tappa poäng hemma i Partille. Sett över de totalt 22 omgångarna blev det sammanlagt 21 vinster där det enbart var förlusten mot VästeråsIrsta förra veckan som förhindrade en perfekt grundseriesäsong med maximala 44 inspelade poäng.

När vi ses i Partille Arena nästa gång är det äntligen slutspelsdags. Som seriesegrare ställs Sävehof mot tabellåttan Kungälvs HK i en kvartsfinalserie som avgörs i bäst av fem matcher.

IK Sävehofs målskyttar: Mai Kragballe 7, Nina Koppang 5, Frida Rosell 5, Ida Sembe 3, Stella Huselius 3, Irma Wester Kocanovic 3, Carmen Martín 3, Elin Ernelind 2, Thea Blomst 2, Elin Heikka 1, Johanna Forsberg 1, Olivia Mellegård 1 och Emma Mihailovic 1.

Skara HF:s målskyttar: Aldis Asta Heimisdottir 7, Sara Johansson 5, Melanie Felber 5, Johanna Sigurdardottir 3, Sofia Berndtsson 3, Ewelina Ström 2 och Ellen Aronsson 2.