Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Karlskrona

OBESEGRADE I TRÄNINGSTURNERING

IK Sävehof avslutade helgens träningsturnering på allra bäst sätt. Laget säkrade tredje vinsten på lika många matcher efter att ha besegrat Arendal med 34-30.
Den här helgen har bjudit på idelt norskt motstånd för herrlaget och på söndagsmorgonen var det dags för Arendal som kom tvåa efter Elverum i det norska slutspelet förra säsongen. Matchen inleddes med en övertygande räddning av nyförvärvet Agust Eli Björgvinsson, som fått mest speltid av målvakterna den här helgen. Paraden var dock ingen indikation på hur spelet skulle fortsätta, istället inleddes matchen målrikt där inte minst Sebastian Karlsson ofta lyckades hitta nätet från sin kantposition.

Ungefär tio minuter in i matchen fick vi se första indikationerna på att Sävehof lyckades koppla greppet om matchen då laget klev upp i en tremålsledning. Fram till halvtidsvilan mer än fördubblades det övertaget och i omklädningsrummet kunde spelarna se tillbaka på en halvlek de vunnit med 19-12.

Första minuterna på halvlek nummer två gick till Arendals favör, men Sävehof återtog sjumålsledningen efter ett tag. Mot slutet av matchen lyckades dock norrmännen krypa ännu lite närmare. Segern var dock aldrig hotad och slutresultatet skrevs till 34-30.
– Jag tycker att vi hade bra kontroll på dagens match, sade manager Anders Eliasson kort efter slutsignalen och han var även nöjd med lagets prestation sett till hela turneringen.
– Det har varit en mycket bra insats av samtliga och det var flera som tog för sig på ett bra sätt. Nu vet vi vad vi ska fokusera på framöver.

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..