Handboll, SHE, Sävehof - VästeråsIrsta

OBESEGRADE I OKTOBER

Fyra vinster av fyra möjliga. Lördagens seger mot VästeråsIrsta med 36–22 innebar att IK Sävehof fullbordade sviten av att i oktober endast plocka tvåpoängare.
– Det kändes som att alla hade sjukt roligt i dag, sade en glad Linnea Pettersson efter vinsten.

I den sjätte matchminuten tog IK Sävehof ledningen för första gången i matchen. Målskytt? Sofie Börjesson. I mötet med Boden för en dryg vecka sedan utsågs hon till planens bästa spelare och nu visade målvakten att hon även kan vara ett offensivt vapen med sin goda spelförståelse. Från den punkten hamnade gulsvart aldrig i underläge igen den här lördagseftermiddagen.

Efter drygt tio spelade minuter plockades timeout-kortet upp av gästerna. Vid den tidpunkten hade Sävehof precis ryckt ifrån och genom Nina Dano sett till att ställningen var 8–4. VästeråsIrsta fortsatte sedan hållas på behörigt avstånd resterande del av den första halvleken som slutade 18–12.
– Vi tog en timeout innan de kom närmare i första halvlek. Där tappade vi fokuset lite och släppte några enkla mål, resonerade Linnea Pettersson.
– Sedan tycker jag att vi stängde bra och fick springa med dem, precis som vi ville.

Ida Lagerbon inledde målskyttet i andra från straffkast-markeringen. Kort senare visade danskan prov på sin smartness när hon högt upp i banan bröt ett utkast från motståndarmålvakten och fick fri väg mot målet från elva meter. Avslutet hittade nätet och siffrorna på Partille Arenas jumbotron lyste 21–14.

De två poängen hotades aldrig riktigt efter rycket i matchinledningen och slutligen kunde Sävehof komfortabelt säkra segern med 36–22. Det betyder att laget är obesegrat i oktober och har vunnit de fyra senaste matcherna.
– Formen är jättebra. Vi har fått trycka på de flesta lag och fått spela det spel vi vill spela, bortsett från Höör-matchen. Sedan dess har det bara gått uppåt och det är jätteroligt, sammanfattade lagkaptenen.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..