Handboll, SHE, Sävehof - H65 Höör

OBESEGRADE I GRUPPSPELET

Tre vinster på tre matcher – IK Sävehof avancerar till åttondelsfinal i ATG Svenska Cupen som ett obesegrat lag. I onsdagens avslutande gruppspelsmatch blev det vinst med 46–28 mot AIK.

Match mot AIK hemma i Partille Arena fick avsluta gruppspelsfasen i ATG Svenska Cupen för Sävehofs del. Tidigt fick laget utdelning och på de inledande fem minuterna gjorde Sävehof fem mål. Det betydde att det var kvitterat och således att bortalagets försprång på tre bollar från shootout-spelet var borta. Inte ens 60 sekunder senare kontrade Carmen Martín dessutom in ledningsbollen.
– Det kändes som att vi var mer påslagna från början i dag. Vi var mer noggranna och ville spela handboll i högre utsträckning jämfört med vad vi ville i lördags, sade huvudtränare Jesper Östlund och syftade på helgens prestation mot Tyresö.

Därefter begärde AIK timeout och kvitterade kort senare. Som svar kom sedan det riktiga Partille-rycket där Nina Koppang började med att göra 7–6 och Mai Kragballe avslutade med att göra 12–6. I halvtid visade jumbotronen att försprånget hade vuxit till elva måls marginal när Sävehof ledde med 24–13.

Under stora delar av den andra halvleken var det ett väldigt ungt lag som Östlund gav chansen. Stundtals var genomsnittsåldern nere på 18,1 år och till slut kunde de fastställa segern med siffrorna 46–28.
– Nu var det rätt många av de yngre tjejerna som fick kliva fram och visa vad de går för. Hela gänget gjorde det bra, vilket var kul. Det var dessutom kul att de fick visa upp sig för hemmapubliken för första gången den här säsongen.

Utan att tappa poäng tar sig Sävehof därmed vidare till nästa steg i det inhemska cupspelet efter segrar mot Baltichov, Tyresö och AIK.
– Det är ju planenligt att vi ska vinna de här tre matcherna och bortsett från matchen i Tyresö har vi fått möjlighet att testa lite olika formationer och spelat rätt mycket med de yngre tjejerna som är supertalangfulla. De är kanske inte helt flygfärdiga ännu, men det kommer de att bli. Här i gruppspelet har vi ju fått tävlingsmatcher och som sagt kunnat se många spelare i hetluften som normalt sett tränar mycket med juniortruppen.

Förberedelserna inför nästa veckas SHE-premiär ska nu intensifieras. Redan på lördag ställer laget upp för match igen när det är dags för träningsmatch mot Önnered.
– Då ska vi framförallt försöka slipa på grunderna, men även lite detaljer. Det blir en viktig match så att vi står redo för premiären, menar Östlund.

IK Sävehofs målskyttar: Elin Ernelind 7, Carmen Martín 5, Elin Heikka 5, Stina Wiksfors 5, Tindra Carlsson 5, Frida Rosell 5, Johanna Forsberg 3, Irma Wester Kocanovic 3, Stella Huselius 2, Thea Kylberg 2, Nina Koppang 1, Mai Kragballe 1, Laura Jensen 1 och Emma Mihailovic 1.

AIK:s målskyttar: Kajsa Eriksson 4, Linnéa Lindh 4, Hanna Elenius 3, Anna Sköldunger 3, Thea Gelotte 3, Elsa Schnackenburg 3, Fanny Axerell Björkman 3, Vilborg Pétursdóttir 2, Ellen Wetterbrandt 1, Irma Jernström 1 och Lina Welander 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..