Handboll, SHE, Sävehof - VästeråsIrsta

OAVGJORT MOT VÄSTERÅSIRSTA

Det gick inte riktigt som planerat när IK Sävehof på onsdagskvällen ställdes mot VästeråsIrsta HF på hemmaplan. Inledningsvis såg det bra ut, men sedan kom gästerna in i matchen och matchen slutade till sist med delad poäng. 

IK Sävehof fick en fin start på matchen sedan Amelia Lundbäck satt igång målskyttet. Emma Fernis var på spelhumör och gjorde två av lagets fyra första mål och fullträffen som innebar 4-1 gjorde så att VästeråsIrsta tog timeout. Gästernas andra mål för kvällen kom strax innan matchklockan tickat upp på tio spelade minuter. Med andra ord demonstrerade Sävehof ännu en gång upp ett starkt försvarsspel som har varit ett av säsongens kännetecken.

Efter det målet hamnade gulsvart dock i en svacka. Fyra raka bortamål gjorde att gästerna kom ikapp och de tog även ledningen. Från Sävehof-håll handlade det om misstajming i passningarna, tekniska och exempelvis två missade straffar. Den negativa perioden gjorde att det var VästeråsIrsta som hade ledningen med 13-9 efter 30 minuters spel.

Halvlek nummer två började fint när Isabella Mouratidou noterades för en räddning på ett helt öppet läge från sex meter i första anfallet i andra halvlek. I offensiv väg var det ingen klockren start på matchens andra hälft, men när Amelia Lundbäck dundrade fram efter tre minuters spel var det inget som stoppade henne från att göra lagets första mål i halvleken. Och sen gick det undan. Sävehof var tillbaka jämsides efter ytterligare tre minuters spel sedan Olivia Mellegård behärskat placerat in bollen i öppet mål.

Ett tag såg det ut som att Sävehof hade fått kontroll på spelet, ledningen utökades till tre bollar, men avslutningen blev dramatisk. VästeråsIrsta kom ikapp och kvitterade till 24-24 med 14 sekunder kvar på klockan. Sävehof såg ut att kunna få en sista möjlighet och Emma Fernis tog avslutet, men tiden räckte inte till.

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..