Oavgjort mot Skövde

Sävehofs herrar fick med sig en poäng från hemmamötet med IFK Skövde. Matchen slutade 30-30 (17-15) efter en jämn tillställning. Men Partille-laget var endast nio sekunder från att få med sig två poäng.

Sävehof kom till spel som ett revanschsuget lag efter den tunga förlusten mot Redbergslid i förra omgången. Killarna skulle nu ta sig an IFK Skövde som inför matchen parkerade på en 6:e plats i serien. Det var upplagt för en spännande och viktig match i Partillebohallen då båda lagen var i poängbehov för att kunna ta sig uppåt i tabellen.

Trots att det är Sävehof som gör matchen första mål så är det gästerna som tar kommandot från start. Efter fem minuters spel leder Skövde med tre bollar, 5-2. Killarna kommer igång bättre och bättre eftersom men Skövde håller sin ledning på ett bra sätt i matchupptakten. Sävehof kämpar sig dock tillbaka och när fjorton minuter har spelats skjuter Eric Forsell-Schefvert 8-8. Nu känns det som att laget håller på att ta ett litet grepp om matchen. Men Skövde stretar imot bra och lagen fortsätter att följas åt resultatmässigt.

I slutet av halvleken får Sävehof dock lite fart på anfallsspelet och det gör att Partille-laget kan gå till halvtidsvila som ledare. Man vinner halvleken 17-15 efter att ha avslutat riktigt starkt de sista minuterna och sitter nu i förarsätet inför fortsättningen.

Skövde startar den andra halvleken på ett mycket bra sätt och har snart hämtat ikapp underläget. När sex minuter av halvleken är spelade är ställningen 20-20 och matchutgången känns nu väldigt oviss. Gästerna tar dock tag i spelet lite grann och rycker åt sig en tvåmålsledning. Men Sävehof ger sig inte och har snart tagit sig ikapp i målprotokollet. Erik Fritzon gör 30-29 till Sävehof med fem minuter kvar och det ser länge ut att bli matchavgörande. Men Skövde har andra planer och när endast nio sekunder återstår kvitterar Niklas Forsmoo 30-30 och räddar en poäng åt sitt lag.

Ett surt poängtapp för killarna, som såg ut att vinna den jämna matchen till slut. Men Skövde kämpade hårt och förtjänande den poäng de nu får med sig hem. Sävehof får nu ladda om snabbt då nästa match spelas redan om två dagar. Killarna gästar då Eskilstuna för att möta Guif i en SM-final repris från förra säsongen.

Mikael Franzén är nöjd med lagets insats, men också lite besviken över att det inte blev två poäng.

– Skövde börjar bäst, men jag tycker att vi kommer tillbaka starkt och det ser bra ut i halvtid. Sen tar de sig ikapp och går om, men vi ger oss inte utan tar över matchen igen. Då vi inte lyckas sätta våra chanser så kan Skövde komma tillbaka och kvittera efter en lite tveksam situation. Men jag tycker att vi gör en bra match och skulle nog ha haft två poäng med oss.

Mikael berömmer Michael Apelgren lite extra som gjorde en bra match offensivt.

– Nu ska vi ladda batterierna inför matchen mot Guif på onsdag. Det är viktiga poäng på spel och det ska bli kul att åka till Eskilstuna och spela, avslutar han.

IK Sävehof-IFK Skövde 30-30 (17-15)
Sävehof: Michael Apelgren 7, Robert Johansson 6, Victor Fridén 5 (2), Jesper Nielsen 3, Eric Forsell-Schefvert 3 (1), Tobias Albrechtson 2, Fredrik Larsson 1, Niclas Barud 1, Tobias Johansson 1, Erik Fritzon 1.
Skövde: Andreas Nilsson 11 (3), Niklas Forsmoo 6, Andreas Cederholm 6, Rasmus Wremer 4, Jonas Samuelsson 2, Daniel Komayesh 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..