Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Hammarby

OAVGJORT MOT HAMMARBY

Herrarna spelade 28–28 mot Hammarby. Detta efter att ha tappat en fyramålsledning från paus.

– Vi har matchen i våra egna händer men är för oskarpa, säger Sebastian Karlsson.

Förra veckan tog Sävehof en bekväm seger med 31–21 borta mot Karlskrona. Bäst på plan då var Gzim Salihi med sina sju mål och under onsdagskvällens match mot Hammarby var det också 19-åringen som ledde laget offensivt. Tillsammans Sebastian Karlsson som även han varit stekhet på sistone. De båda stod för hälften av Sävehofs mål i den första halvleken där Sävehof, efter en jämn inledning, hade greppet och ledde med 18–11 i paus.

– Som kantspelare är man väldigt beroende av alla andra spelare, säger Sebastian Karlsson och fortsätter:

– Det är kul att man får det förtroendet från gubbarna.

Hur känner du när du är inne i zonen?

– Allt är från match till match. Jag har väl inte varit allra skarpast på träningarna men det gäller att ladda upp till match och vara noggrann med detaljerna. 

I den andra halvleken var det bortalaget som inledde bäst i ett välfyllt Partille Arena. Hammarby hade bättre fart i anfallsspelet och tvingade även fram flera tekniska fel från Gulsvart. När vi hade spelat drygt 42 minuter av matchen ledde Sävehof endast med en boll – 22–21 – och Robert Wedberg valde att ta timeout.

– Vi leder med sex där ett tag men tar inte ansvaret när de kommer närmare, säger Sebastian Karlsson.

Timeouten hjälpte föga för Sävehof som hade fortsatta problem med anfallsspelet. I stället var det Hammarby som fortsatte öka och gick med sju minuter kvar att spela om och ledde med 26–25. Lagen följdes därefter åt hela vägen in i mål och det blev en nervös avslutning. 28–28 hade vi på resultattavlan med en minut kvar och Hammarby anföll men slarvade och Sävehof fick chansen att avgöra. Wedberg tog återigen timeout med 12 sekunder kvar. Tyvärr blev det aldrig ett riktigt läge utan ett frikast från Johan Jakobsson som tog i blocket var det närmaste man kom. 

– Jag tycker mer att det är vårt fel att vi förlorar än att det är Hammarby som gör det bra om jag får vara elak mot Hammarby, säger Sebastian Karlsson.

Sätter det sig mentalt när man tappar några matcher som ni gjort i inledningen?

– Klart det är jobbigt men det är långt kvar till slutspelet och jag ser hellre att det klickar där. Samtidigt är det en lätt ursäkt att dra när vi spelar dåligt. Hade vi spelat bra är det klart att det hade varit gött.

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..