OAVGJORT MOT HALLBY

Den tuffa men viktiga försäsongsträningen är igång sedan en tid tillbaka och så även dess matcher. På onsdagskvällen var det möte med nykomlingarna i Handbollsligan, IF Hallby, i en match som slutade 26–26.

Drygt 400 personer hade tagit sig till Partille Arena för att få en första glimt av de regerande svenska mästarna på herrsidan. Dels är det förstås intressant att se hjältarna som tog hem guldet i våras, men också chansen att få se nytillskotten lockade säkert en del.

De fick se ett Sävehof som inte släppte till särskilt mycket i matchens inledning – det dröjde nästan fem minuter innan första bollen passerade Simon Möller. Då hade laget i gulsvart redan hunnit med att sätta dit tre, där Sebastian Karlsson var första målskytt. Det tidiga övertaget släpptes inte i det skedet av matchen och efter 30 minuters spel visade jumbotronen i Partille Arena 15–10.

Till den andra halvleken kom Agust Eli Björgvinsson in i kassen och direkt stoppade han första avslutet han fick emot sig. Under sommaren har Gustaf Wedberg spelat U21–VM för Sverige och i en av matcherna stod han för hela 13 mål. Här visade högersexan att målformen fortsatt är på plats när han satte dit Sävehofs två första fullträffar i den andra halvleken.

Hallby hittade sedan vägar framåt, hämtade ikapp försprånget och lyckades kvittera till 17–17 på mindre än tio minuter. Ledningen skulle de så småningom också ta när de gjorde 22–21. Försök att vända tillbaka matchen gjordes och med mindre än minuten kvar att spela satt i alla fall kvitteringen på plats. Sebastian Karlsson stal bollen när motståndarna höll på att bygga upp ett sista anfall och på egen hand lyckades han utjämna och fastställa slutresultatet till 26–26.

Spelarna som noterades flitigast i målprotokollet bland Sävehof-spelarna var Jonas Larholm, William Bogojevic och nyförvärvet Stefan Sunajko, som stod för fyra mål var.