Handboll, Handbollsligan, Redbergslid - Sävehof

OAVGJORT I SCANDINAVIUM

IK Sävehof fick med sig en poäng från derbyt mot Redbergslids IK i Scandinavium på tisdagskvällen. En svängig avslutning på matchen gav slutresultatet 24–24.

Efter uttåget ur Champions League i helgen var det tillbaka till Handbollsligan för IK Sävehof på tisdagen. På programmet stod en viktig derbymatch mot RIK där lagen runt slutspelsstrecket skulle göra upp om poängen.

Via Stefan Sunajko var Sävehof första lag att ta ledningen. Från stor vinkel hade vänstersexan inte några bekymmer att inleda kvällens målskytte efter att själv ha tagit emot en målvaktsretur. Sunajko skulle senare få visa prov på sin snabbhet och spelförståelse i det defensiva spelet när han vid ett par tillfällen i första halvlek bröt passningar och startade lyckosamma kontringar. Framåt fick han även god hjälp av Pouya Norouzi. Nyförvärvet prickade in sina första spelmål sedan ankomsten till Partille, vilket kom lägligt med tanke på att storskyttarna Gzim Salihi och William Bogojevic var indisponibla.

Det var dock defensiven som var lagets starkaste kort inledningsvis där endast två bollar passerade Agust Eli Björgvinsson under de tolv första minuterna. Därmed kunde Sävehof tidigt etablera en flermålsledning. Med tre minuter kvar av halvleken kom dock RIK ikapp, men det skulle ändå vara Sävehof i förarsätet när lagen återvände till omklädningsrummen för halvtidsvila.

13–12 var utgångsläget inför de avslutande 30 minuterna och den andra halvan av matchen skulle bli svängig. För när det återstod drygt en kvart av matchen bytte lagen position med varandra och istället var det Redbergslid i ledning. Så pendlade ställningen fram och tillbaka ytterligare någon gång innan Norouzi fastställde slutresultatet till 24–24.

Lagen fick således med sig varsin poäng hem från Scandinavium, vilket innebär att Sävehof ligger kvar på plats åtta i tabellen. En plats nedanför och en poäng bakom, men med ytterligare två matcher spelade, befinner sig RIK.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..