Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Redbergslid

OAVGJORT I PREMIÄRDERBYT

Sävehof och RIK spelade oavgjort, 31–31, i säsongspremiären i Partille Arena. Detta efter en rafflande avslutning med straffmiss i matchens sista kast.

– Vi kunde glidit ifrån några gånger men så närmar de sig och då blir det tufft, säger tränare Robert Wedberg.

När damerna tackats av efter sin premiärseger med 34–20 mot Eslöv, var det dags för herrarna att göra entré i Partille Arena. Laget består precis som på damsidan av en hel del nyförvärv. Den som föga förvånande möttes av mest jubel när han satte sina första steg ut på arenagolvet var Johan Jakobsson. I sitt första anfall visade han direkt klassen med ett vackert inspel till nye lagkaptenen Joakim Larsson på linje. En lovande start på ett förhoppningsvis fruktat samarbete.

Annars var det jämnt i den första halvleken av derbyt. Sävehof hade förvisso en fyramålsledning med 13 minuter spelade men den hämtade RIK upp på fem minuter och matchen var helt jämn igen. Hemmalaget skulle dock gå till halvtidsvila med ledning. Efter 27 minuter fick Anton Gustafsson sin tredje utvisning vilket ledde till rött kort. Gulsvart gick på de sista minuterna av halvleken ifrån till en tvåmålsledning och halvtidssiffrorna skrevs till 15–13.

– Första halvlek är helt okej även om vi inte kommer upp i den aggressivitetsnivå som vi vill direkt från start, säger Robert Wedberg.

Den andra halvleken tog vid där den första slutade. Ingen briljant handboll, vilket inte är så konstigt i en premiär, men den hade härlig derbykaraktär där båda lagen inte gav sin motståndare en ynkaste millimeter. Att det var fysiskt på plan statuerades när matchens andra röda kort tilldelades RIK:s nyförvärv Niclas Fingren med knappa kvarten kvar att spela. Där och då såg det ut att bli en tung avslutning på matchen för bortalaget.

Med de vitklädda gav sig aldrig och fortsatte att spela jämnt med Sävehof. Det blev en nervkittlande avslutning. Med en och en halv minut kvar räddade Tobias Thulin en straff från Viktor Ottosson. Anfallet senare kom handen upp men RIK lyckades få till två avslut – båda räddade Per Sandström. Robert Wedberg tog timeout med 17 sekunder kvar för att planera ett sista finurligt anfall. Sävehof lyckades också få med sig ett straffkast som räddades av RIK:s Tobias Thulin. Slutresultat: 31–31.

– När vi ledde med 24–20 hade vi behövt få tag i några fler bakåt än vad vi fick. När vi började byta mål med varandra blev det jobbigt. 

Något positivt ni tar med er ändå?

– Absolut! Spelmässigt framåt tycker jag vi gör det bra och kommer till bra lägen och göra många mål, säger Robert Wedberg.

Nästa match spelas på måndag borta mot Eskilstuna Guif.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..