Handboll, Handbollsligan, Kristianstad - Sävehof

OAVGJORT I HELSINGBORG

IK Sävehof fick med sig en poäng hem från fredagskvällens bortamatch mot OV Helsingborg. Mötet slutade 30–30 efter att hemmalaget hämtat upp ett underläge sent i matchen.

Med anledning av coronaviruset var det spel inför tomma läktare i den nästa sista omgången av Handbollsligan. IK Sävehof ställdes där mot OV Helsingborg på bortaplan och det var gulsvart som inledde målskyttet genom Jonathan Edvardsson. Lagkaptenen noterades även för de två nästföljande Sävehof-målen, innan Sebastian Karlsson prickade in två i följd. Sammantaget var det en jämn inledning på matchen där lagen sedan följdes åt rent målmässigt under hela den första halvleken.

Sävehof hade ett övertag med 16–15 när det var dags att kliva tillbaka in i omklädningsrummen. Det var Edvardsson som inledde halvlekens målskytte och det var också han som skulle avsluta det. På ett eget initiativ tilläts han kliva upp ostört och skickade in bollen i nätet.

En kvart in i matchen började lagets bästa målskytt under säsongen, William Bogojevic, hitta alltmer rätt. Vänsternian gjorde sammanlagt fem mål i första, men vräkte på ännu mer i andra och stannade till slut på 13 fullträffar. Det gav förstås gulsvart möjligheten att kliva ifrån ytterligare, vilket även gjordes.

Med drygt sex minuter kvar att spela var ställningen 30–25 i Sävehofs favör, men då inträffade det som inte fick hända. Hemmalaget började närma sig och med minuten kvar att spela visade resultattavlan 30–30. Den ställningen skulle sedan stå sig matchen ut och det blev delad poäng denna fredagskväll.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..