Handboll, SHE, Sävehof - Skuru

OAVGJORT I HEIDHALLEN

På torsdagskvällen gjorde IK Sävehof resan till västra Göteborg för bortamöte med BK Heid. Det var en jämn historia där lagen fick dela på poängen med 23–23 som slutresultat.
– Det är en svår bortamatch och hade någon sagt att vi skulle stå på tre poäng efter de två första matcherna så hade jag varit nöjd, sade huvudtränare Rasmus Overby efter matchen.

Båda lagen kom från övertygande insatser i respektive lags säsongspremiärer. Sävehof slog tillbaka Skuru med elva bollar och Heid vann med hela 29–18 mot Skövde. I säsongens upplaga av Heid finns flera bekanta ansikten där Elin Hallagård presenterade sig direkt genom att göra matchens första mål. Den snabba kvitteringen stod sedan Ellenor Nilsson Åström för.

Starten på matchen bjöd på intensivt spel där målen fram till ställningen 3–2 för hemmalaget kom frekvent. Sävehof vände sedan på ställningen där Johanna Forsberg gav laget ledningen för första gången i matchen. Precis som matchen i helhet, var den första halvleken jämn och det var gulsvart ledning med 12–11 efter 30 minuters spel.

Sävehof stack sedan ifrån i inledningen på andra. Exempelvis vred och vände ”Foppa” till sig lägen inne på linjen och Nina Dano smällde in 20–15 från sin position på högernio. Femmålsledningen hade kunnat vara en signal på full kontroll, men det här skulle ändå bli en jämn match hela vägen in på slutsignalen. Mot slutet stängde Heid-målvakten Miranda Nasser igen fullständigt och hemmalaget lyckades både hämta ikapp och med mindre än minuten kvar att spela satte de även en ledningsboll.
– Det gick snabbt. Vi fick inte till det framåt och de kunde springa på kontringar mot oss, förklarade Rasmus Overby.

En chans till gulsvart kvittering skulle komma och det var Ida Lagerbon som fick den från sju meter. Nyförvärvet från Danmark har imponerat sedan sin ankomst och från straffkastlinjen har hon varit väldigt kylig. Inte heller denna gång gjorde hon något misstag och såg till att Sävehof fick med sig 23–23 hem till Partille.
– I dag missade vi alldeles för mycket och det är orsaken till att vi inte fick med oss två poäng.
– Vi ska också berömma Heid. Det är ett fantastiskt lag och vi är inte de enda som kommer få det svårt här.

Säsongen är fortfarande ung och med många nya spelare i laget poängterar Overby att det finns en utvecklingskurva att ta hänsyn till.
– Vi ska bygga upp ett nytt lag så det här är väldigt bra och lärorikt för oss. Vi lär oss mycket av de här matcherna så som vilka som ska ta ansvar när det spetsas till och är jämna matcher.
– Efter tre poäng på tre matcher ska vi vara nöjda, men också lite besvikna över att inte ta två här efter att vi haft ledningen med fem. Men vi ligger faktiskt under med 30 sekunder kvar och får en poäng, det ska vi också ta med oss, avslutade huvudtränaren.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..