OAVGJORT I FÖRSTA CUPSEMIFINALEN

IK Sävehof hämtade på nytt upp ett halvtidsunderläge när onsdagens cupmöte med Skuru IK slutade 31–31. Läget är därmed helt jämnt halvvägs in i semifinalspelet.

På onsdagskvällen ställdes Sävehof mot Skuru i det första semifinalmötet i ATG Svenska Cupen. Från det inledande shootout-momentet var det Skuru som fick bäst utdelning i Partille Arena och när ordinarie spelform tog vid var det gästerna som ledde med 3–2.

Mathilda Lundström hade sedan en pigg start när hon bland annat kvitterade till 3–3 och tog laget upp i ledning med sitt 6–5-mål. Därefter etablerade Skuru ett nytt övertag, denna gång med lite större marginal, och i paus var det gulsvart underläge med 14–18.
– Vi började med att missa lite och tog lite för snabba avslut. Då fick de kontringar och det innebar att vi hamnade efter i slutet av den första halvleken. Annars är jag nöjd med de första tjugo minuterna, då spelade vi oss till bra chanser och stod bra bakåt, sade huvudtränare Rasmus Overby.

Efter halvtidsvilan började Sävehof närma sig bortalaget på nytt och i numerärt överläge smällde Laura Jensen in 20–21. Även kvitteringen skulle komma, men från ställningen 21–21 fick Skuru tre mål i följd och återtog ledningen.

En ny jakt på utjämning inleddes därmed och med lite mer än fem återstående minuter gjorde Trine Mortensen 26–26. Matchen skulle också vändas helt när Lundström prickade in 28–27, men när allt summerades var lagen tillbaka på lika-läget och det första semifinalmötet mellan lagen slutade 31–31.
– Det var två lag som båda kan vara nöjda med resultatet och nu väntar en andra halvlek i Skuru i december.

Som Overby nämnde dröjer det fram till efter VM-uppehållet innan det avgörs vilket av lagen som avancerar till final.
– Det känns ganska bra för vår del. Vi behöver träna lite mer och jag tror att vi har fler saker att förbättra än vad de har. De spelar nära sitt max medan jag tycker att vi kan bli skarpare i vissa situationer. Löser vi det mot dem så tycker jag att vi har bra möjligheter, sammanfattade huvudtränaren.

IK Sävehofs målskyttar: Mathilda Lundström 8, Jamina Roberts 8, Laura Jensen 5, Trine Mortensen 4, Nina Koppang 2, Thea Blomst 2, Linn Andersson 1 och Frida Rosell 1.

Skuru IK:s målskyttar: Elin Hansson 7, Cornelia Dahlström 7, Vilma Matthijs Holmberg 7, Alexandra Bjärrenholt 5, Clara Bergsten 3, Daniela De Jong 1 och Felicia Palm Robertsson 1.

— Erik Malmqvist