MatchrapportHallbyhemmaherrHemsida_nyhet

OAVGJORT HEMMA MOT HALLBY

Det blev ingen tredje seger i rad efter EM-uppehållet. När IK Sävehof tog sig an IF Hallby fick lagen med sig varsin poäng efter att lördagens slutresultatet skrivits till 30–30.
– Det gäller att hela tiden lära av situationerna som vi hamnar i, resonerade huvudtränare Michael Apelgren efter poängtappet.

Trots att Simon Möller stod för flertalet räddningar i matchinledningen hamnade Sävehof till en början lite på efterkälken hemma mot Hallby. Särskilt mycket som skiljde var det dock aldrig och när ungefär en kvart var spelad kvitterade Felix Möller till 7–7. Laget tog sig sedan direkt upp i uddamålsledning när Óli Mittún var nästa spelare att hitta nätet.

Under resterande del av den första halvleken turades lagen om att vara i ledning och vid signalen för 30 spelade minuter var ställningen 13–13.

Genom att sträcka sig långt åt vänster och parera med handflatan stoppade storebror Möller första skottet han fick emot sig efter paus. Två snabba Mittún-mål följde på den räddningen och därmed påbörjades resan mot en till synes betryggande Sävehof-ledning. De fem första målen i den andra halvleken kom nämligen från gulsvart håll, men Hallby svarade med att göra de nästkommande fem målen.
– I ett sådant läge brukar vi dra ifrån. Det har vi gjort väldigt många gånger, så det kanske smög sig in någon “nu blir det som vanligt”-känsla. Riktigt så blev det dock inte, sade Michael Apelgren.

Sävehof ordnade ett nytt flermålsövertag, men med drygt fem minuter kvar av matchen kom bortalagets kvittering. Målräkningen stannade sedan vid 30 bollar i nät åt båda hållen och lagen fick därmed dela på poängen.
– Vi var lite för dåliga i dag. Matcherna duggar tätt och vi orkade inte komma upp i den nivå som vi bör vara på för att kunna få en behaglig match. Det börjar närma sig slutet av serien och varje poäng är livsviktig för alla inblandade, då behöver man vara på en annan nivå än vad vi var på i dag.

Trots ett tungt poängtapp kunde Apelgren belysa den lärdom som laget bör bära med sig in i fortsättningen:
– Det här kan bli en viktig poäng i slutändan och det gäller att hela tiden lära av situationerna som vi hamnar i. De här erfarenheterna är inte så dumma för oss att få, för när vi står i slutspelet kommer det vara den här typen av nerv i matcherna. Så på sätt och vis behöver vi det här, även om det såklart är mycket roligare om man vinner.

IK Sävehofs målskyttar: Óli Mittún 9, Gustaf Wedberg 5, Felix Möller 4, Pontus Brolin 4, Emil Berlin 3, Sebastian Spante 2, William Andersson Moberg 2 och Alexander Westby 1.

IF Hallbys målskyttar: Hampus Söderman 5, Martin Mårtensson 5, Charles Hugoson 5, Rói Ellefsen á Skipagötu 5, Ludvig Högberg 3, Olle Ek 3, Paetur Mikkjalsson 2, Linus Karlsson 1 och Andreas Söderman 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..