Oavgjort för herrarna i Malmö

Herrarna spelade ikväll oavgjort mot HK Malmö 34-34 efter underläge med 18-16 i paus.

Sävehof startade matchen jättebra, efter 9 minuter var ledningen uppe i 7-1. Då valde Malmö att ta time-out, en lyckad sådan skulle det visa sig. Malmö tog in mål på mål då de hittade luckor i Sävehofs försvar. Fredrik Lindahl fick lite väl mycket utrymme med sitt vassa skott. I halvtid hade Malmö lyckas ta sig ikapp och förbi.

Andra halvlek startade Malmö med två snabba mål och hemmapubliken börjar tro på seger. Sävehof tar sig i kragen och visar att man inte tänker vika ner sig. Med kvarten kvar är Sävehof återigen i ledning. Sävehof har ledning med två mål men de viktiga 3 mål upp får man aldrig då Malmö biter sig tillbaka och dessutom går förbi. De leder med ett mål tills det är 25 sekunder kvar och Johan Jakobsson vräker in kvitteringen. Malmö tar timeout med 11 sekunder kvar och får chansen till att sätta upp ett sista anfall. Det blir en man man situation med frikast som följd. Mattias Thynells frikast tar i ribban och ut och poängen delas broderligt mellan lagen.

Kommentarer från Mikael Franzén:
– ”Vi får en av de bästa starterna den här säsongen men får det tufft när Malmö biter tillbaka och går förbi till halvtidsvilan. Vi var oroliga i 6-5 spelet och det var matchavgörande idag, vi lyckades inte punktera matchen när vi fick chansen. Dessutom så har vi det jobbigt bakåt där vi inte får stopp och tag på dem någonstans. Framåt är väldigt bra hela matchen”.

Nu väntar match mot IFK Skövde nu på torsdag kl. 20.15. Varmt välkomna till Partillebohallen!

Text: Martin Gunnérus
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..