Handboll, SHE, Sävehof - Lugi

OAVGJORT BORTA MOT SKARA

En poäng fick IK Sävehof med sig från bortamötet med Skara HF. Från start- till slutsignal var det en jämn kamp som slutade 20–20.

Det var en jämn och målrik inledning på matchen som ägde rum i Skara på onsdagskvällen. Under den inledande kvarten var det ett målsnitt på en boll i nät per minut och lagen turades om att vara i ledning med ett mål. Första lag att bryta den trenden var Sävehof som genom Emma Fernis ordnade 8–6 med fjorton minuter på matchklockan. Skara följde dock upp med två raka mål och lyckades alltså utjämna nästan omedelbart. Även 9–8 var det hemmalaget som noterades för och matchen fortsatte att svänga.

Den avslutande delen av halvlek nummer ett blev desto snålare på mål, vilket gav en föraning om hur resten av matchen skulle gestalta sig. Efter 30 spelade minuter visade resultattavlan i Skara Idrottshall 12–11 med fördel Skara.

Ett rappt anfall i full fart avslutades med en härlig satsning från Nina Dano. Så såg det ut när Sävehof gjorde den andra halvlekens första mål och tog ställningen till lika-läge igen. Återtagandet av ledningen skulle dröja några minuter ytterligare, men när Johanna Forsberg fick möjligheten på en kontring så var det ingen tvekan.

Tjugo minuter återstod då av matchen och det som hade varit en så målrik tillställning i matchöppningen, var nu ett ställningskrig med få lyckade avslut. Det var flera bortkastade bollar från båda håll och dramatiskt skulle det bli hela vägen till slutsignal. Med fyra minuter kvar att spela kvitterade Skara till 20–20 och det skulle bli matchens sista boll i nät. Det fanns lägen att avgöra åt båda riktningarna men Sävehof fick nöja sig med en poäng denna kväll.

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..