Nytt SM-guld för damerna!

Finalen inleddes nervöst från båda lagen och var till en början otroligt målsnål. Ställningen var 1-1 efter nästan åtta minuters spel. Sedan kom bägge lagen igång – och det var hela tiden Sävehof som hade initiativet.  Och när hemmalaget hade skaffat sig en 10-6-ledning med vara några minuter kvar av halvleken såg det redan ut som SM-guldet var på väg att säkras. Men Eslöv reste sig starkt efter en time out – och det var inte sista gången de kom igen i den här matchen. De gjorde två snabba mål och ställningen var 10-8 i paus.

I andra tog det bara några minuter innan Eslöv var ikapp vid 12-12. Bägge Eslövmålvakterna Therese Brorson och Maria Olsson var duktiga i motståndarmålet. Men Sävehof tog åter hand om taktpinnen och nyckelspelarna tog sitt ansvar. Cecilia Grubbström räddade en straff (totalt fyra i matchen) och flera skott samtidigt som Isabelle Gulldén briljerade i anfall med snygga passningar och i ett huj var ställningen 16-12.

Men återigen visade Eslöv en stark lagmoral och var nära vid 17-16. Sävehof ryckte igen och hade 22-18 innan skånskorna sprattlade till en sista gång. I en sista kraftsamling gjorde de fyra raka mål och ställningen var lika med bara fem minuter kvar. Men ett heroiskt Eslöv orkade inte mer. Sävehof, med Isabelle Gulldén i spetsen var kyligare i slutet. och segersiffrorna skrevs till 25-23.

Sävehof var tungt favorittippade och trots lite darr i början svarade tjejerna för en stabil insats, inte minst i försvaret, och visade verkligen att de är bäst i landet. Bäst för dagen i Sävehof var tiomålsskytten Gulldén och målvakten Grundström. Men även Karin Isakson och Ida Odén gjorde viktiga insatser i andra halvlek.

IK Sävehof-Team Eslöv IK 25-23 (10-8)

Målskyttar Sävehof: Isabelle Gulldén 10, Ida Odén 4, Jessica Helleberg, Karin Isakson och Jamina Roberts 3, Frida Tegstedt 2.
Målskyttar Eslöv: Anna Olsson 6, Ida Kellokoski Adamsson 5 och Lina Möller 5, Jennie Johansson 3, Malin Andersson 2, Alexandra Möller 1 och Louise Lindholm 1.

Publik: 8461

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..