Jesper-Ostlund-Nyhetsbrev

NYHETSBREV!

Tisdag 28/3

19:00 IK SÄVEHOF – KUNGÄLV HK

  • I seriespelet mellan Sävehof och Kungälv segrade Sävehof hemma med 7 bollar och på bortaplan blev det 5 måls marginal.
  • Kungälv har tre spelare med Sävehof förflutit. Kristina Zubonja, Agnes Åseskog och Elin Cindric.
  • Frida Rosell kom på 3:e plats i skytteligan i grundserien med 124 mål och både Frida och Johanna Forsberg tog plats i säsongens MEP-lag.

Kom och stötta våra tjejer till en seger i första slutspelsmatchen!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

https://savehof.ebiljett.nu/ 

JESPER ÖSTLUND

Slutspelet är äntligen här och för Jesper Östlund betyder det första slutspelet som Sävehof-tränare! Här berättar han om sina tankar inför kvartsfinal ett mot Kungälvs HK som spelas i Partille Arena på tisdag.

Hur vill du sammanfatta grundseriesäsongen som ni har stått för?

– Vi är såklart nöjda med att ha vunnit serien och över att vi gjorde det så pass komfortabelt. Vi gav oss möjligheten att prova lite olika saker och har även gett chansen till våra unga spelare, vilket jag tror har varit väldigt utvecklande. I och med att seriesegern har varit klar så pass länge har det varit lite halvlurigt att få till nerven här i de sista omgångarna, men i det stora hela är vi nöjda över att ha vunnit serien. Det var dock väldigt synd att vi inte tog alla segrar. 

Nu är det dags för ditt första slutspel som tränare för Sävehof. Hur går dina tankar inför det?

– Det är lite spänt och det känns som att det här ska bli väldigt roligt. Vår förhoppning är att vi ska få en så bra start som möjligt på tisdag. Vi vill inte sväva iväg och prata om eventuella semifinaler eller finaler, utan vi har fullt fokus på kvartsfinalserien.

Förändras förutsättningarna på något sätt när det är slutspelsmatcher jämfört med grundserien?

– Det är klart att det förändras när det är samma motstånd fem gånger i rad, det blir mer “head-to-head” än när man möts en gång på våren och en gång på hösten. Nu är det samma lag som går upp mot varandra och vi får se vem som är bäst efter fem matcher.

För motståndet i kvartsfinalserien står Kungälv. Vad har karakteriserat matcherna mot dem hittills den här säsongen?

– Jag tycker att Kungälv är ett rätt stabilt lag. När de får träff så är de lite luriga att ha att göra med. Det är en del att vara uppmärksam på och som håller hög klass, jag tycker Mia Lagumdzija är deras bästa spelare. Som lag är de trogna sin spelidé, gör sina grejer bra och jag tror att de hade förhoppningar om att komma på någon placering högre upp i tabellen. På det stora hela är det en halvlurig motståndare som vi kommer att ställas mot.

Hur mycket fokus lägger ni på att stoppa en enskild spelare som Mia Lagumdzija?

– Självklart försöker vi lokalisera hot hos våra motståndare innan vi går in till matcherna och lägger mer krut på vissa spelare. Hon ligger bakom mycket med mål, assist och halvdistansskytte och är största varningsflaggan inför matchen.

Vad är nyckeln för att få en lyckad resa i slutspelet som gör att ni då kan nå hela vägen fram till guldet?

– Att vi lyckas hitta en formtopp. Efter första cupfinalen mot Höör kändes det som att vi var uppe och snuddade på vår topp, men föll sedan tillbaka i några veckor. Nu hoppas vi att vi är tillbaka i det rätta stimmet igen och jag tycker att vi var rätt bra senast mot Skara. Det kommer bli ett superspännande slutspel där vi ska försöka spela vår bästa handboll, då blir det svårt för de andra lagen.

Härligt Jesper, vill du lägga till något inför första kvartsfinalen?

– Att jag hoppas att det kommer så mycket folk som möjligt! Det är väldigt kul när det kommer mycket publik och att man får känna stödet. Vi hoppas att det kan ske en kraftsamling även på läktarna.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..