Nyhetsbrev - hemsida

NYHETSBREV – VÄSTGÖTADERBY!

VÄSTGÖTADERBY!
ONSDAG 14 februari

19.00 IK Sävehof – Skara HF (D)

– Sävehof leder serien på 29 poäng och Skara ligger femte plats med 19 poäng efter 17 omgångar.

 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

JESPER ÖSTLUND INFÖR SKARA MATCHEN!

 

Nyss hemflugna från Frankrike ställs IK Sävehof på onsdagskvällen mot Skara HF i Handbollsligan. Här delar huvudtränare Jesper Östlund med sig av sina tankar inför den uppgiften, samt sammanfattar säsongens bortaspel i Champions League.

Vad ser du som den stora anledningen till att ni kunde stå upp så bra mot Brest i söndags?

– Framförallt tycker jag att vårt anfallsspel var bra. Vi fick många klara målchanser, men tyvärr var det en annan del i spelet som inte funkade särskilt bra och det var avslutningsfasen. Där bommade vi väldigt många bra lägen. Vi låg bara under med ett i halvtid samtidigt som deras målvakt hade väldigt hög räddningsprocent. Men som helhet hade vi få tekniska fel och spelade bra.

Det här var sista bortaresan i Champions League den här säsongen. Hur har det varit att få uppleva handbollskulturen på plats på andra ställen i Europa?

– Det har varit helt otroligt. Vi har några matcher där stämningen inte går att jämföra med här i Sverige, inte heller på herrsidan. Där har jag till exempel mött Kristianstad och Hammarby borta, men det här toppar det. Framförallt har det varit i öst med Györ, CSM Bukarest och Debrecen där det är en helt annan läktarkultur, men Brest nu senast var kanske coolast av alla. Det är otroliga arrangemang, evenemang och stämning. Man är väldigt glad över att ha fått uppleva det här, men samtidigt kommer vi inte dansande ur det här Champions League-spelet.

Hur ska ni göra för att ladda om inför onsdagens match mot Skara?

– Jag tycker att vi har varit rätt bra på att hantera alla resor, matcher och alla skador som vi har varit med om hittills. Någonstans har vi accepterat att läget är såhär. Tjejerna kliver fram och har ofta gjort det väldigt bra. Sedan kommer det såklart vara en utmaning att ladda om, men jag är inte mer stressad inför den här matchen jämfört med hur det har varit i samband med någon annan lång bortaresa. Laddningen kommer vara där, även om vi kanske kommer vara lite trötta.

 

#sävehof #gulsvartmagi #handbollsligan

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..