Jesper Östlund Nyhetsbrev

NYHETSBREV – SVENSKA CUPEN DAM

GÖTEBORGSDERBY – SVENSKA CUPEN!

Tisdag 22/8

17:00 Sävehof – Kärra HF (D)

  •  Storseger med 44-13 mot Stenungsund i första gruppspelsmatchen.
  • Svenska Cupen inleds med gruppspel med fyra lag där de två bästa går vidare till åttondelsfinaler. Därefter kvartsfinalspel. De fyra bästa lagen spelar Final4 till våren.

 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

https://savehof.ebiljett.nu/

 

JESPER ÖSTLUND

IK Sävehof inledde gruppspelet i ATG Svenska Cupen med storseger mot Stenungsunds HK. På tisdag är laget tillbaka för match i Partille Arena när Kärra HF kommer på besök. Här ger huvudtränare Jesper Östlund sin syn inför matchen.

Hur tyckte du att det såg ut i helgens tävlingspremiär mot Stenungsund?

– Tjejerna gick in med en professionell inställning trots att det är en viss nivåskillnad mellan lagen. Vi gick in och gjorde det vi skulle göra, vi höll inte på och “blajjade” bort matchen på något sätt. Vi gjorde det vi hade kommit överens om, vilket var bra.

Du fick möjligheten att använda dig av många spelare. Hur tyckte du att det funkade?

– I sådana matcher som vi hade i lördags blir det lite övervikt åt att de yngre spelarna i truppen får lite mer speltid. Det skötte de på ett väldigt bra sätt.

Det blev bland annat många mål från Emma Andersson direkt!

– Ja, Emma Andersson gjorde sin första A-lagsmatch och blev målbäst med nio kassar. Hon skötte sig väldigt bra.

Hur går dina tankar inför tisdagens match mot Kärra?

– Det är den på pappret svåraste matchen vi har i gruppen. Just i det här cupformatet är det kanske också den mest luriga situationen att möta ett topplag från Allsvenskan som får tre shootouts på sig i början av matchen, med allt vad det innebär. Vi har respekt för uppgiften, men jag tycker att vi ska stå som slutsegrare när domaren blåser för 60 minuter. Det förväntar jag mig nästan att vi gör. Vi har dock en tuff uppgift framför oss och Kärra har gjort bra resultat på försäsongen mot både Aranäs och Skara, så vi ser fram emot matchen.

Under försäsongen har ni spelat träningsmatcher i Norge och i lördags mötte ni Stenungsund på bortaplan. Ska det bli roligt att äntligen komma hem till Partille och spela?

– Det ska bli väldigt kul! Nu är det ett par månader sedan vi gjorde vår senaste match här och jag tror framförallt att det blir kul för de nya tjejerna att få känna på hela atmosfären som är här. Det ska bli kul nu när det drar igång på riktigt!

#sävehof #gulsvartmagi #atgsvenskacupen

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..